Az igaz, hogy Angliában 200 font értékig szabad a lopás mert a rendőrség nem száll ki és nem is nyomoz ilyen érték alatt?
ma 09:09
2/6 A kérdező kommentje:
1
Azért természetesen mivel ilyent nem tudunk elképzelni vagy mert a valós tények is ezt igazolják?
ma 09:32
3/6 anonim 

válasza:

Azért, mert törvény rendelkezik az ilyen esetekről (Anti-Social Behaviour, Crime and Policing Act 2014), az ilyen esetek következményeiről, ergo nem igaz, hogy "szabad a lopás".
4/6 A kérdező kommentje:
3
Én pont nem a törvényről írtam, hanem a gyakorlatról, bevett szokásról. Ami elég gyakran eltér az írott törvénytől.
ma 10:17
5/6 anonim válasza:
Kiszállni ki fog szállni, hisz amikor bejelented a lopást, nem azt mondod, 200 font alatt vittel dolgokat. Az, h ezután nyomozni fognak már más kérdés. De ez nem csak Angliában van így, mindenhol a világon. Itthon még a bicikli tolvajok után sem mennek a rendőrök. Telefon, pénztárca, ismerősömről a cipőjét lopták el; ezek után nem nyomoz a rendőrség, mert kb lehetetlen megtalálni.
6/6 anonim 

válasza:

#5 Ezzel kicsit vitatkozok, édesanyám pénztárcáját ellopták SZTK-ban, jelentette, pár nap múlva megtalálták a tolvajt. Pedig csak kb. 10 ezer volt benne és meg is mondta, hogy annyi.
Azt nem vitatom, hogy sok esetben leszarják, de egyáltalán nem biztos. Olyan egészen biztosan nincsen, hogy szisztematikusan kukázva vannak az X érték alatti lopások. És egészen biztos vagyok benne, hogy Angliában sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!