Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Kanada Québec nevű tartományát...

Kanada Québec nevű tartományát miért nem tekintik Latin-Amerika részének, ha ott egy újlatin nyelv, a francia a hivatalos?

Figyelt kérdés
[link]

febr. 26. 17:59
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
95%
Québec teljesen más múltú és kultúrájú térség (de szerintem ezt te is tudod).
febr. 26. 18:28
 2/12 A kérdező kommentje:
#1 De Latin-Amerika az az újlatin nyelvű térségek neve akar lenni Amerikában, egy Alaszkától a Tűzföldig terjedő térségben, tehát nem kultúrális alapja van a dolognak. Akkor Québec miért nem lehet a része?
febr. 26. 19:04
 3/12 anonim ***** válasza:
94%
Te tényleg ennyire hülye vagy, vagy csak megjátszod magad?
febr. 26. 19:43
 4/12 anonim ***** válasza:
87%
Nem mindenkinek van lehetősége érteni a környezetét. Ha ő mondja, hogy neki nincs, higgyünk neki.
febr. 26. 22:08
 5/12 anonim ***** válasza:
Alaszka se része Latin-Amerikának, Québecnek pedig a nyelvrokonságon kívül semmi köze hozzá.
febr. 27. 18:23
 6/12 A kérdező kommentje:

#5 De Alaszkában angolul beszélnek, szóval azt semmi se indokolná, hogy Latin-Amerikához tartozzon.

Québec-ben franciául beszélnek, ami egy újlatin nyelv. Latin-Amerika azért Latin--Amerika mert újlatin nyelveket beszélnek ott. Szóval igenis van köze Kanada ezen tartományának Latin-Amerikához.

febr. 27. 18:33
 7/12 anonim ***** válasza:

"egy Alaszkától a Tűzföldig terjedő térségben"

Nem terjed Alaszkától a Tűzföldig, hanem Kaliforniától a Tűzföldig. Ami pedig egy történelmileg, nyelvileg, és kulturálisan, valamint gazdaságilag ezer szállal összefonódott térség. Azonkívül, hogy természetföldrajzilag vele egy kontinensen van, semmivel sincs hozzá több köze Québecnek, mint Franciaországnak, vagy Észak-Amerikai területének, Saint Pierre és Miquelonnak. Logikusabb lenne Spanyolországot és Portugáliát egy kalap alá venni Latin-Amerikával, mint Québecet.

febr. 27. 19:06
 8/12 A kérdező kommentje:
#7 De én az ,,Alaszkától a tűzföldig" alatt nem Latin-Amerikára gondoltam, hanem Észak és Dél-Amerikára együtt, szerintem érthető volt a fogalmazásom. És Észak és Dél-Amerika azon részeit nevezzük Latin-Amerikának ahol Új-latin nyelven beszélnek. Szóval ilyen logika alapján Québec is lehetne Latin-Amerika része.
febr. 27. 19:24
 9/12 anonim ***** válasza:

"És Észak és Dél-Amerika azon részeit nevezzük Latin-Amerikának ahol Új-latin nyelven beszélnek."

Nem.

Ezek alapján az USA-ban lévő spanyol nyelvű települések, városnegyedek is Latin-Amerikához tartoznának. Tehát az USA déli sávja.

Nem tudom hol találtad ezt a definíciót (gondolom a wikipédián), de butaság, és ezt jól szemlélteti Québec helyzete is. Latin-Amerika sokkal többet takar, mint az újlatin nyelvek használatát.

febr. 27. 19:33
 10/12 A kérdező kommentje:

,,Latin-Amerika azon amerikai országok és területek gyűjtőneve, ahol újlatin nyelveket használnak hivatalos vagy fő beszélt nyelvként; elsősorban spanyol és portugál, továbbá francia nyelvet.[2]"

,,Így tehát Latin-Amerika fogalmába gyakran beleértjük a francia és az újlatin alapú kreol nyelvű amerikai országokat is. Ezt a nézetet erősíti a tény, hogy kezdetben már magát fogalmat is III. Napóleon alkotta meg a Franciaország területi érdekei miatt."

[link]

febr. 27. 19:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!