A kommunikációban mennyire jó taktika ignorálni valakit?
Mennyire mutat, magabiztos, domináns jellemet az, ha te veszed magadnak a bátorságot, és egyszerűen nem magyarázkodsz, hanem lazán lesöpröd magadról a számonkérés felelősségét?
A mintát a magyar miniszterelnöktől vettem, aki bizonyos esetben ezt a taktikát alkalmazta:
"Dé én a miniszterelnök vagyok. Kormányzati ügyekkel foglalkozom. Tévésorozatokkal nem foglalkozom. Minden jót maguknak".
Forrás: [link]
Nekem valamiért tetszik ez a lazaság!
Lehet ez ellenszenves válasz lesz néhány ember számára, de bízom benne érezhető, hogy igyekszem pártatlan és diplomatikus maradni.
És főleg nem a politikusokat akarom védeni, mert meggyőződésem, teljesen mindegy piros vagy zöld színekben indulnak, úgyis simliskedik mindegyik, főleg, ha hatalmi pozícióban vannak.
De...
Szigorúan emberileg nézve a szituációt, gondolj bele. Kajálsz valahol egy jót. Végzel. Elindulsz haza (vagy tökmindegy hova, ahol épp dolgod van), majd az utcán 2-3 random fickó beléd áll valami kompromittáló kérdéssel.
Mennyire lenne kedved nekiállni dumálni?
Kicsit hasonló érzés lehet, mint mikor mész a dolgodra, és megszólít a hittérítő, hogy lehet-e egy gyors kérdése (majd ha belemész, ráduszítja a fél szentkönyvet, és mielőtt észbekapnál, fél órája győzköd valamiről).
Vagy mind az üzletkötő, aki rád akar sózni valamit, amire amúgy baromira nincs szükséged.
Meg tudom érteni, hogy ignorál/kitér a válasz elől, mert van épp (számára) jobb dolga is az illetőnek - jelen esetben a két "honatyának".
Én is le szoktam koptatni az idegen leszólítókat, telefonálókat stb., mert baromira nem vagyok kíváncsi sem rájuk, sem a mondandójukra. Főleg, ha más dolgom is van.
Ilyen helyzetekben szíve joga eldönteni mindenkinek, van-e kedve/ideje/idegrendszere belemenni a párbeszédbe.
---
Nyilván a politikusok felelősségre vonhatóságának kérdése külön kezelendő téma, és egy idális világban igenis kellene, hogy legyen rá platform.
De ez nem az utca.
It most szigorúan a "felkérdezhetőség és ignorálás" témakörére reagáltam. A konkrét szituáció körülményeinek ismeretében azt kell mondjam (a kérdésre válaszolva) jó taktika volt. Ez a "taktikai választás" itt nem az illető személyiségét jellemzi, hanem sokkal inkább magát a helyzetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!