Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Amikor Kolumbusz először...

Amikor Kolumbusz először partraszállt Amerikában akkor ott az indiánok ősemberek voltak és ott őskor volt vagy ott már ókor volt?

Figyelt kérdés
ma 05:56
 1/10 anonim ***** válasza:
90%
Középkor. Az indiánok nem ősemberek, hanem Amerika őslakói voltak
ma 06:57
 2/10 anonim válasza:
29%
Ókor se volt. Az Amerikai civilizációk őskoriak voltak, a kőkorszakban éltek. A vasat és a kereket sem ismerték.
ma 09:02
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Nos, az európai történelemben is - kissé önkényesen - ezt a pontot szoktuk a középkor végének venni.

Csak mert nem volt annyi házasított állatuk, mint az óvilágiaknak, vagy nem volt annyira elterjedt a fémművesség és bányászat, még blődség lenne az ottani civilizációkat akár csak ókorinak titulálni, őskorinak meg aztán végkép.

Na jó, ha nagyon akarunk, akkor lehet párhuzamokat vonni a Közel-Keleti fejlett ókori civilizációkkal, de ez esetben azért hozzá kell tenni, hogy azok is sok szempontból fejlettebb civilizációk voltak, mint a középkori Európa. A vége minden ilyen filozofálgatásnak annyi, hogy ezen korszakok meghúzása borzasztóan önkényes, tucatnyi szempontrendszer szerint tucatnyi különféle módon lehetséges. Van, ami szerint Európa az ipari forradalomig nem érte be az ókori önmagát fejlettségben.

ma 09:03
 4/10 A kérdező kommentje:
Én úgy tudom kb Mátyás király uralkodása volt a középkor vége
ma 09:28
 5/10 anonim válasza:
0%
Az eszközeik nem voltak fejlettebbek mint az európai kőkorszakban.
ma 10:21
 6/10 anonim válasza:
48%
Neolitikus kultúrának írják le az inkákat és az aztékokat is. Az pedig elég kőkori.
ma 10:22
 7/10 A kérdező kommentje:
Lehet hogy haza megtévesztő vagy utána elég gyors fejlődésnek indultak. Az európai ősember is gyorsabban fejlődik ha jön valaki és puskát ad a kezébe.
ma 10:41
 8/10 UlfOrmson ***** válasza:

a 15-16. századi amerikai indián kultúrák nagyrésze nagyjából az európai neolit-kora bronzkor fejlettségi szintjén álltak

Ősember nem élt Amerikában (a neandervölgyit és a Homo erectust nevezik a köznyelvben ősembernek), Oda csak a Homo sapiens vándorolt át jelenlegi ismereteink szerint

ma 11:28
 9/10 anonim válasza:
Lepontoztak a prolik műveletlen gamer gyerekei, mert kimondtam , hogy neolitikus kőkorszaki technikai szinten álltak az indiánok?
ma 12:49
 10/10 A kérdező kommentje:
Én sem senkit sepontoztam be akkor felpont azok mindenkit mert szerintem mindenki válassza hasznos volt
ma 12:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!