Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Miért kezdte el Churchill a...

Miért kezdte el Churchill a II. világháborút?

Figyelt kérdés

Rövid videó a világháborúhoz vezető eseményláncról, amelyet Churchill tudatosan indított el: [link]

Eredménye pedig az ismert tragikus eseményeken túl a Brit Birodalom megszűnéséhez vezető lejtőre lépés, valamint fél Európa szovjetizálása lett.

#II. világháború #Brit Birodalom #háborús uszító #Winson Churchill #szovetizálás
ma 13:51
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
89%

Nem Churcill kezdte el.

Kicsit extrém példa, de tegyük fel, összeveszünk, mire én behúzok neked egyet. Te válaszul meglöksz, én elesek, beverem a fejem és meghalok. Az öcsém bosszúból lelő téged. A te öcséd bosszúból kiirtja az egész családomat.

Mire valaki közli, hogy én miért kezdtem el a saját családom kiirtását...

ma 14:08
 2/21 anonim ***** válasza:
89%
A lengyeleknek meg senki sem szólt, hogy Churchill kezdte, és a németek valójában meg voltak hívva.😄
ma 14:26
 3/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom az hogy lehet, hogy 39 szeptemberben legázolta Lengyelországot, 40 tavaszán lerohanta Franciaországot, Belgiumot, Dunkirknél nagy nehézségek, veszteségek árán menekítették ki csapataik nagy részét az angolok.

Na eddig Churchill semmiféle háborút nem kezdeményezett, de már nagy terület állt német megszállás alatt.

És akkor a németek akkor még túlerőben lévő légiflottája sorozatosan támadta a szigetországot, amely nem készült igazán a háborúra és fasorban sem volt a légiereje darasbszámban a németekével.

Nem sokon múlott teljes vereségük.

És az angolok még mindig csak otthon voltak, védekeztek, ahogy tudtak.

Akkor ki kezdeményezett előszőr?? Amit írtam, az nem igaz?

ma 15:03
 4/21 hollófernyiges ***** válasza:
100%
A hadüzenetkor nem is Churchill volt a miniszterelnök, hanem Chamberlain.
ma 15:15
 5/21 A kérdező kommentje:
Az első fegyveres konfliktus a nyugati szövetségesek és a nácik között nem Lengyelországban történt, hanem Norvégiában, ez történelmi tény.
ma 15:43
 6/21 anonim ***** válasza:
100%
A náci németország 1940 áprilisában indult Norvégia ellen, bőven a háború kirobbantása után.
ma 15:46
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

Klasszikus állító kérdés, ilyet kétféle ember ír: trollok és abszolút idióták.

Egyiknek sem éri meg válaszolni. Engedjétek el.

ma 15:56
 8/21 anonim ***** válasza:
100%

Hát még az milyen tény, hogy a legtöbb történész a fehér hadművelettől, vagyis a lengyelországi hadjárattól datálja a 2. világháborút.

ma 15:56
 9/21 A kérdező kommentje:
Tény, hogy Lengyelország megtámadása még lokális konfliktus volt, nem kontinensekre kiterjedő világháború.
ma 16:44
 10/21 A kérdező kommentje:

"nem is Churchill volt a miniszterelnök, hanem Chamberlain."

Tény hogy politikailag Churchill kényszerítette bele Chamberlaint a hadüzenetbe.

Churchill már javasolta Norvégia lerohanását 1939 árpilisában. Az bőven a lengyel-német háború előtt volt.

ma 16:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!