Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Miért ilyen hierarchia orientá...

Miért ilyen hierarchia orientált könyörtelen állat majdnem minden ember?

Figyelt kérdés

Hogy ha megérzik, hogy jobban nevelt vagy csendesebb vagy akkor már le akarnak nyomni.

Ezt meg lehet magyarázni tudományosan?

ma 10:55
 1/6 anonim ***** válasza:
73%

Mérgező vagy toxikus embereknek vagy nárcisztikusoknak is nevezik őket. Esetleg energiavámpíroknak.

Ez a kérdés engem is foglalkoztat. Nem is sikertelenül, mert már sikerült briliáns eredménnyel helyretennem ilyen "antiember" típust.

Egyébként egyrészt azért ilyenek, mert valójában ők egy nagy senkik. Tisztességes módon nem is tudnának kiemelkedni vagy legalább eredményt elérni. Nem is nagyon tudnának az emberiség hasznára lenni.

Egy szélsőséges hasonlat: A nemi erőszak is azért történik, mert máshogy nem kapna meg egy nőt sem. Akkor meg kitalálható milyen primitív típus a szóban forgó antiember fajta.

ma 11:01
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk azért azt nem ártana valamivel alátámasztani, hogy "majdnem minden" ember így viselkedik. Csak azért, mert kérdésként fogalmaztál meg egy állítást, nem lesz igaz. Nyilván vannak ilyen emberek, de hogy ez legyen a norma, azért azt kicsit erős kijelentésnek érzem.
ma 13:13
 3/6 MDaniel98 ***** válasza:
Az természetesen hülyeség, hogy minden ember ilyen lenne, de az köztudomású, hogy az emberek és az állatok jó része is valamilen hierarchia szerint szeret létezni, a másik lehetőség a mindenki egyenlősdi, ami valahogy majdnem mindig egy diktatúrában csúcsosodik ki, a másik lehetőség meg az anarchia annak pedig igen kevesen örülnének ha megvalósulna, valószínűleg.
ma 13:52
 4/6 anonim ***** válasza:

3: Ez igaz, de azért azt sem szabad elfelejteni, hogy a hierarchia egyáltalán nem alkalmazható minden helyzetben, és pont ezért az emberek nagyrészt le is szarják a mindennapi életben (ugye kivéve azt a kisebbséget, amit a kérdező többségnek próbál beállítani).

Ha én egy kocsmában iszogatok, akkor marhára nem érdekel, hogy két asztallal mellettem mondjuk egy dandártábornok sörözik, mert az a hierarchia, amiben ő nagyon magasan van, számomra lényegtelen. És pont ezért őt sem érdekli, hogy én mondjuk raktáros vagyok. Majdnem biztos, hogy meg sem fordul a fejében, hogy ő ott és akkor több lenne, mint bárki más.

És emiatt marhaság a kérdező bújtatott állítása: nem hinném, hogy az emberek többsége minden helyzetben elnyomni igyekszik azt, aki nála kevésbé agresszív. Persze ha erre a kérdezőnek van valami bizonyítéka, azt szívesen meghallgatom, de addig, amíg ilyet nem mutat, a kérdés értelmezhetetlen.

ma 14:35
 5/6 anonim ***** válasza:
A kérdező arra a helyzetre gondolhatott, amikor egy szorgalmas, jó képességű és becsületes embert azért nyomnak le, hogy aztán élősködhessenek rajta.
ma 14:42
 6/6 A kérdező kommentje:

5

Igen, az esetek többségében az ilyen emberek érdem alatti életszínvonalban és bánásmódban részesülnek.

ma 14:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!