Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Japán nyelvben régen tényleg...

Japán nyelvben régen tényleg külön volt férfi és női nyelv?

Figyelt kérdés
Olyantól hallottam aki egyszer tanult japánt de még máskor sose. Mennyire volt különböző? Csak egyes szavakat használtak másképp? Nem tudom hogy kell elképzelni

ma 06:51
 1/3 anonim ***** válasza:
68%
Nem értek hozzá, de ha megnézel egy japán filmet, abban látható, hogy a nők más hanglejtéssel beszélnek mint a férfiak. Ez más területen is megvan, a női beszéd udvariasabb, másmilyen toldalékokat használnak, a névmások is eltérőek lehetnek.
ma 07:10
 2/3 Phoney ***** válasza:
100%

Természetesen nem szó szerint két különböző nyelv, de ahogy hagyományosan a férfiak és a nők beszélik a japánt, az tényleg szinte két külön dialektus. Szinte sehol nem ugyanúgy beszéltek a férfiak és a nők, de ott átlag fölötti ez a különbség. Sokat én sem értek hozzá, de névmások, kötőszavak, ilyenek is különböznek. Nemcsak férfiak és nők (illetve gyerekek) között, hanem pl. a hétköznapi és a hivatalos, "tisztelettudó" nyelv is eléggé eltér, nem csak a megszólításokban és szókincsben.

(Olyan valami egész más ázsiai országból rémlik, hogy a nőknek olyan saját nyelvük volt, amit a férfiak nem is értettek.)

ma 07:36
 3/3 anonim ***** válasza:
18%

Kína az ország, de az a nyelv már eltűnt, mert nem szerette a diktátor.

A két nyelvnek van egy nagy baja: férfiként férfitől kell tanulnod, nőként, pedig nőtől.

ma 07:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!