Ha lediplomáznék, tényleg értelmiségi emberré válnék?
Csak tekintsetek arra a sok megvezetett egyetemistára, akiket annak idején a "Felház" bekebelezett.
Személyesen is ismerek olyan diplomás embert, aki a mai napig tagadja az evolúciót.
Ezek után, tényleg le kellene diplomáznom, ha van olyan munkám, amivel baromi jól keresek?
Okosabb lennék-e?
A megvezetett, tudománytagadó diplomások nem arra bizonyíték-e, hogy az egyetem nem tesz értelmiségivé?
Az ateista felsőbbrendűségi érzethez nem kell felsőfokú végzettség. Ha az tesz boldoggá, hogy nem tudod feldolgozni más emberek vallásosságát akkor felesleges ezen gondolkodnod.
A diploma nem ad érzelmi intelligenciát amivel ezt megérthetnéd, az meg azért legalább belépő szinten szükséges volna az értelmiségi polgári léthez, szóval ha komoly válasz érdekel azt javaslom, hogy vonulj el kicsit a világtól és gondolkodj.
2024-ben egyesek letagadják az evolúciót úgy, hogy diploma van a kezükben.
Ezek után mit gondoljak az egyetemről, amit a tudás csarnokának hittem?
Több lennék én egy olyan intézmény elvégzése után, ami után szemmel láthatóan nem lesz több az ember?
Amúgy az evolúciót rajtam is megfigyelheti bárki, mert nekem már nincs (és nem is lesz!) bölcsességfogam, ezt a fogröntgen kimutatta! Az én fogazatom teljesen más, máshogy fejlődött, hely sincs a bölcsességfognak, ami bizonyítottan evolúciós változás!
Hát te biztos hogy nem lennél több, hiszen a tudomány is kimondja, hogy bármely szám 0-val szorozva 0-t ad eredményül.
Ciki már ez a militáns ateizmus manapság. Bárki szabadon eldöntheti, hogy hisz-e a teremtés történetben. Te eldöntötted, hogy annyira okos vagy hogy téged senki nem ver át ilyesmivel, s neked valláspótlékok is bőven elegendők. Király, nem kell hangoztatnod, tartsd meg magadnak. Nem hibáztat senki érte - sok egyszerű lélek él a bolygón akit nem érdekel a hit, csak a redukcionista elméletek.
Minden tudományos értékű könyv, cikk stb elolvasása, de szépirodalom vagy igényesebb médiatartalom fogyasztása is közelebb visz egy-egy lépéssel az "értelmiségi léthez". De nem, nincs diploma vagy bármi más papír, ami önmagában azzá tesz.
Ráadásul attól, hogy valaki értelmiségi is lehet még bolond, vagy hülye egy-egy témában. Arról már ne is beszéljünk, amikor a tudását az egyén arra használja, hogy kevésbé okos embereket szándékosan palira vegyen hülyeségeket bemagyarázva nekik pénz, hírnév vagy bármi már reményében. Sok tudománytagadó vagy konteós "értelmiségi" tartozik utóbbi csoportba.
Érthető.
És köszönöm szépen a választ.
Régen mi volt?
Akkor csak az kapott diplomát, aki tényleg értelmiségi volt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!