Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Azon, hogy a hipergámia a...

Azon, hogy a hipergámia a nőknél kijöjjön segít a liberalizmus vagy inkább segít elnyomni azt?

Figyelt kérdés

Nem szeretnék azon vitázni, hogy van vagy nincs hipergámia. A Föld összes faja esetében a nőstényeknél van hipergámia. Az ember sem kivétel ez alól.

Csak arra vagyok kíváncsi, hogy különféle rendszerek milyen hatással vannak rá.

aug. 16. 11:27
1 2 3
 1/26 Távvezérlésű nyakkendő kötőgép ***** válasza:
85%
Nem befolyásolja a párválasztást. A legliberálisabb országokban nyilván több a házasság előtti és házasságon kívüli szex (talán a más apától származó gyermek is), de ennyi. A társadalmi berendezkedés ettől még ugyanúgy monogámiára van hangolva a liberalizmusban is.
aug. 16. 11:33
 2/26 A kérdező kommentje:

1

A monogámia szerintem nem zárja ki a hipergámiát. Max ha nem talál számára megfelelő partnert akkor egyedül marad.

Ez látszik a házasságok alacsony számában, a válások magas számában illetve az egyedülálló férfiak magas számában is egyaránt.

aug. 16. 11:35
 3/26 anonim ***** válasza:
87%

A női hipergámia úgy működik, hogy a LEHETSÉGES legjobbat keresi.

Ha felfogja, hogy a legjobb nem elérhető, akkor továbblép.

Ha nem fogja fel, akkor van a baj.

aug. 16. 11:42
 4/26 anonim ***** válasza:
81%
A házasságok válások kapcsolatok száma sokkal inkább függ a társadalomtól, az önismerettől. A liberális (nyitott) gondolkodás szerintem csökkenti a válások számát, mert jobb az önismeret. Az USA-ban pl a bible belt-nek nevezett rendkívül bigott, vallásos területeken a válások száma magasabb, mert sokan isten segítségével házasodnak, fogalmuk sincs arról, hogy egy házasság mivel jár.
aug. 16. 11:55
 5/26 A kérdező kommentje:

3

Igen, de a továbblépés sok esetben abban nyilvánul meg, hogy lemond a párkeresésről, illetve átáll alkalmikra a szerinte a legjobbakkal, ha összejön ez neki.

aug. 16. 11:55
 6/26 anonim ***** válasza:
83%
Incelmincel. Szerintem alapítsatok pártot, rögtön kiderülne, hogy 3an vagytok a világon.
aug. 16. 12:02
 7/26 A kérdező kommentje:

6

Elfogytak az érvek, előkerült a gúny?

aug. 16. 12:10
 8/26 sadam87 ***** válasza:
86%

"Nem szeretnék azon vitázni, hogy van vagy nincs hipergámia. A Föld összes faja esetében a nőstényeknél van hipergámia."

Pedig szerintem jókat lehetne azon vitatkozni, hogy micsoda irgalmatlan hülyeségeket tudsz írni. De ha nem akarsz ezen vitázni, akkor lehetne, hogy legalább nem szemeteled tele a Tudományok rovatot ezekkel a kérdésekkel?

aug. 16. 12:31
 9/26 anonim ***** válasza:
83%

Nem lehet. A napiincel mindig a tudományba ír.

Ki kell tiltani, csak ez segít.

aug. 16. 12:38
 10/26 anonim ***** válasza:
87%

"Igen, de a továbblépés sok esetben abban nyilvánul meg, hogy lemond a párkeresésről, illetve átáll alkalmikra a szerinte a legjobbakkal, ha összejön ez neki."

Sok esetben meg nem. És akkor mi van? Ez semmit nem befolyásol a korábban leírtakból.

aug. 16. 12:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!