Azon, hogy a hipergámia a nőknél kijöjjön segít a liberalizmus vagy inkább segít elnyomni azt?
Nem szeretnék azon vitázni, hogy van vagy nincs hipergámia. A Föld összes faja esetében a nőstényeknél van hipergámia. Az ember sem kivétel ez alól.
Csak arra vagyok kíváncsi, hogy különféle rendszerek milyen hatással vannak rá.
1
A monogámia szerintem nem zárja ki a hipergámiát. Max ha nem talál számára megfelelő partnert akkor egyedül marad.
Ez látszik a házasságok alacsony számában, a válások magas számában illetve az egyedülálló férfiak magas számában is egyaránt.
A női hipergámia úgy működik, hogy a LEHETSÉGES legjobbat keresi.
Ha felfogja, hogy a legjobb nem elérhető, akkor továbblép.
Ha nem fogja fel, akkor van a baj.
3
Igen, de a továbblépés sok esetben abban nyilvánul meg, hogy lemond a párkeresésről, illetve átáll alkalmikra a szerinte a legjobbakkal, ha összejön ez neki.
6
Elfogytak az érvek, előkerült a gúny?
"Nem szeretnék azon vitázni, hogy van vagy nincs hipergámia. A Föld összes faja esetében a nőstényeknél van hipergámia."
Pedig szerintem jókat lehetne azon vitatkozni, hogy micsoda irgalmatlan hülyeségeket tudsz írni. De ha nem akarsz ezen vitázni, akkor lehetne, hogy legalább nem szemeteled tele a Tudományok rovatot ezekkel a kérdésekkel?
Nem lehet. A napiincel mindig a tudományba ír.
Ki kell tiltani, csak ez segít.
"Igen, de a továbblépés sok esetben abban nyilvánul meg, hogy lemond a párkeresésről, illetve átáll alkalmikra a szerinte a legjobbakkal, ha összejön ez neki."
Sok esetben meg nem. És akkor mi van? Ez semmit nem befolyásol a korábban leírtakból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!