Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » A kapitalizmus miatt szétstres...

A kapitalizmus miatt szétstresszeltek, traumatizáltak, depressziósak, szorongók az emberek?

Figyelt kérdés
Ez a rendszer több kárt okoz mint amennyi jót?
júl. 3. 10:36
1 2 3
 21/25 éáé ***** válasza:
Ja és a legfontosabb amit ki felejtettem, hogy a kapitalizmus lehetővé tette hogy az összes pénz keresési forrást amit le írtam egyszerre csináljam
júl. 6. 13:52
 22/25 anonim ***** válasza:
24%

#18 - P.S.

Karikó Katalin egy arisztokrata volt, aki miután a kapcsolatai segítségével jól kihasználta a magyarországi ingyenes oktatást, elhúzott külföldre. Ott a származása révén szintén gyorsan olyan vezetői pozícióba helyezkedhetett, hogy több tíz névtelen de tehetséges ember munkájának az eredményét sajátíthatta ki és prezentálhatta olyan kulcsfontosságú fórumokon, ahova ezeknek a tehetséges embereknek a többségét soha sem engedte eljutni a kizsákmányolásra épülő rendszer.

Vagy ahogy a bölcs "dakota közmondás" tartja:

"Aki szereti a virslit és tiszteli a törvényeket, az ne nézzen utána, hogy hogyan készülnek!"

júl. 6. 14:04
 23/25 éáé ***** válasza:
57%

"kapitalizmus azzal jár, hogy vannak gazdagok és szegények."

A szocal-kommunizmus ugyan ezz járt. Van aki egyenlő és van aki egyenlőbb

júl. 6. 14:05
 24/25 anonim ***** válasza:

"Ja és a legfontosabb amit ki felejtettem, hogy a kapitalizmus lehetővé tette hogy az összes pénz keresési forrást amit le írtam egyszerre csináljam"

"Köszönjük Emese, de mi már tudjuk a megoldást!"

júl. 6. 14:07
 25/25 anonim ***** válasza:

A facebookon van egy öko-olvasókör, ott erről is sok idézetet találsz, ha érdekel, keress rá.

A pénzrendszernek nagy jelentősége van ennek a civilizációnak a felemelkedésében (a kommentekben említett előnyök, és vélt előnyök) és a túlfutásában, bukásában is. Egyfajta viselkedést díjaz.

Léteznek más pénzrendszerek, amelyek kevésbé önző viselkedést díjaznak.

júl. 7. 11:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!