A társadalomtudomány kamu?
2024. jún. 9. 07:03
A társadalomtudományok nem állítják, hogy a történelemnek lenne iránya. A társadalomtudományok tudományos módszerekkel vizsgálják a társadalmat.
2024. jún. 9. 07:52
Az ezotériás kérdéseket eleve az ezotériába kérjük.
2024. jún. 9. 12:29
4/18 A kérdező kommentje:
Arra gondolok, hogy a társadalom-tudomány nem egy egzakt tudomány. Nekem nagyon úgy tűnik, hogy a megtörtént történelmi események alapján próbálják számítani a társadalom viselkedését, ami csak akkor működne, ha lenne a történelemnek iránya, de mint tudjuk, nincs. Nem tudom, hogy Fukuyama társadalom-tudós volt-e, de a történelemnek nem lett vége 1991-ben és a liberális demokráciák sem nyertek. Szinte mindegyik társadalmi jóslás megdőlt, ráadásul a jelenleg létező és mérhető társadalmi folyamatokról sincs közmegegyezés még a társadalom-tudósok között sem.
"nem egy egzakt tudomány"
Tudod, a "nem egzakt" és a "kamu" - az ég és föld.
Valami attól tudomány, hogy tudományos módszereket használ. Ebből a szempontból mindegy, hogy mennyire jó, vagy mennyi információja van.
A kamu az nem tudományos módszereken alapul.
2024. jún. 9. 13:05
6/18 A kérdező kommentje:
Ebbe ne köss, bele, bulvárosan fogalmaztam, de ha megnézed a jelenlegi irányzatokat (critical studies), akkor még ez a szó is használható.
A ZSIDO toveny szerint ,amit nalunk is alkamaznak korlatlanul telepithetnek ,teremthetnek,kuldhetnek ,hozhatnak mindenfele tipusu embert es allatot a Foldeinkre. Minden adatatot es talalmanyt korlatlanul elvihetnek. Korlatlanul Uralkodhatnak az osszes mi Foldunkon ezt a satan irta ala.
2024. jún. 9. 13:36
"még ez a szó is használható"
Ha a politikán, vagy az ezón írod, akkor bizonyosan.
DE most a tudományon vagyunk. Ha ide jöttél, akkor légy szíves, tartsd ehhez magad.
"ezt a satan irta ala"
Ez rád is vonatkozik!
2024. jún. 9. 13:48
8#
Nem tudom ,honnan kergettek ide,a satan nemzetkozi szo lagalabb 100palotanak ez a neve. A ZSIDO hasznalatos az egesz vilag a magyar torvenykonyv is megemliti. Legalabb 1millo magyaroszagon forgalmazott konyv is. Ez mu vilagunk. A nem tilos a ZS... Jo Isten nev hasznalata sem. Meg nem is hallottam olyan orszagrol sem ahol be lenne tiltva. Ezek magyar szavak es a magyarok.A magyart pedig hasznaljak. Nem tudjak teljesen cenzurazni.
2024. jún. 9. 14:09
2024. jún. 9. 14:18
Kapcsolódó kérdések: