Simon Petrikov kérdése:
Miért válik egyre színtelenebbé a világ?
Figyelt kérdés
Először magamtól vettem észre a dolgot (az autóknál a legkönnyebb észrevenni a dolgot, de máshol is észrevettem), aztán rákerestem, hogy van-e erről valami többé-kevésbé tudományos bizonyíték is, és van:
"In 2020, researchers at the UK's Science Museum Group analyzed the colors in over 7,000 photographs of everyday objects in their collection dating from 1800 to the present day. The results were striking as beginning around 1900, the color palette of these objects grew progressively more gray and less diverse over time."
máj. 1. 01:07
11/13 A kérdező kommentje:
Oh, és még ami eszembe jutott az az internetes oldalak kinézete. Amikor még egy csomó fórum volt az interneten és nem főleg 5-6 oldal körül forgott az internetes dolgok nagy része, akkor gyakoribbak voltak a színes weboldalak.
máj. 1. 18:30
12/13 anonim válasza:
Nem akarok reklámot csinálni, ezért cégnevet nem írok. De a nyugati céget felvásárolták a kínaiak. És felfutott a forgalom, és már nem 20, hanem 10 másodpercenként jön le egy hűtőszekrény a futószalagról. Pedig eleinte a cég dolgozói nagyon féltek a tulajdonos váltástól. Most meg örülnek, mint majom a farkának. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy hogyan érték ezt el: sokmindent racionalizáltak. Többek közt azt is, hogy már csak 3 féle színben gyártanak hűtőszekrényt. És nincs 24 féle színválaszték a pinktől az almazöldig. Nem kell állítgatni a gépeket, és a boltban sem kell kerülgetni a 2 darab püspöklila színben előállított gépet, mert a pápának még nem romlott el a hűtője és a kutya nem veszi más lilában...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!