A neurotipikusokat nem motiválja annyira egy jobb, igazságosabb világ megteremtése mint a magasan funkcionáló autistákat?
1
Szerintem ez általánosan igaz, hogy az Aspergereseknek nagyobb. De emellett sok más pozitív jellembeli tulajdonságban verik a neurotipikusokat.
3
Becsületesség. Tanulmányok kimutatták, hogy az Aspergersek olyan helyzetben is becsületesek maradnak amikor egyértelmű hátrányuk származik belőlük. Önzetlenség és altruizmus. Ezt a tanulmány patológiás viselkedésként prezentálta mivel nem elég egoista ezért nem segíti eléggé a túlélését az egyénnek. Éljen Darwin!
Hazudásra való képtelenség. Gyakorlatilag nem tudnak hazudni, igazmondók. És utálják is a hazugságot.
Magasabb empátiával vannak megáldva, bár a neurotipikusok őket pont ellenkezőleg látják.
És sorolhatnám.
De nem akarod sorolni? Mert tok kivancsi vagyok.
Az empatia meglepett.
Neurotipusosok találták ki az idealista utopiakat és az ő tömegeik harcoltak érte.
Autistak nem képesek elképzelni más ember mit érez vagy gondol.
Ezért sokkal önzöbbek bár ezt nem rosszbol teszik
Ismerek ilyent
5
Felsoroltam egy párat. Reagálhatsz rá vagy nem. A többi ott a neten, most nem fogok neked ódákat írni ha közben lehet úgysem érdekel a dolog.
Azt hitzem, tapasztalatbol irsz es az erdekelt volna.
A netet tudom hasznalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!