Az élet egy rákfene?

Figyelt kérdés

Csak salakanyagot, fölösleges szenvedést és éppúgy fölösleges örömöt, élvezeteket termel. Csak szaporodik és szaporodik amíg talál erőforrást majd ha már nem talál többet akkor egymást kannibalizálják az egyedek, nyílván nem arra gondolok hogy egy fajon belül történik csak meg a ragadozás hanem különböző fajta érző lények ölik és eszik meg egymást, és ezalól nyílvàn az ember sem kivétel.

Az univerzum 95%-a szimpla sötétség, üres tér. A maradék 5% pedig csak élettelen anyag, amelyből ediggi tudomásunk szerint csak egy bolygón alakult ki élet.

Tehát az élet minden szempontból egy abnormalitás, káros mutáció, egy rosszindulató daganat a békés, élettelen univerzum testén. Egyetértesz?

2024. ápr. 9. 12:26
1 2 3
 11/21 Phoney ***** válasza:
94%

Definiálnád a "rákfenét" kérlek úgy, hogy az életet kihúzod a képletből?

Az ÉLETen kívül ki másnak jelent gondot a salakanyag? Ja, senkinek, mert a "ki" az mind élet.

Ha legalább filofóiai szinten szeretted volna feltenni a kérdést, akkor azt kérdezted volna, hogy „az élet csak saját magát szivatja?”. A válasz pedig nem. Ez csak az emberek, azon belül is a diszfunkcionális kultúrával élő egyedek sajátossága.

Ez a kérdés iskolapéldája lehetne a személyes lelki problémák "elfilozofálásának", ahol "az élet" jelentése "az én életem".

2024. máj. 14. 19:54
 12/21 anonim ***** válasza:
8%
A Mátrix c. filben van a Vrus jelenet. Az illik ide. Az ember egy vírus https://www.youtube.com/watch?v=uQYjX3CwqH8
2024. máj. 14. 20:01
 13/21 anonim ***** válasza:
83%
Ez tényleg leginkább depresszió. Az egyik terapeutám mesélte, hogy van olyan, hogy intellektualizáció. Ez azt jelenti, hogy valakinek mondjuk nem megy a csajozás, de az egész világot, az evolúciót, vagy az egész élet értelmét gyűlöli emiatt. Az a funkciója, hogy ha az egész rendszer rossz, akkor nekem kis egyednek nincs mit tennem az egészben. Én ezt csináltam legalább is, nem tudom, hogy rád igaz-e, kedves kérdező?! Mindenesetre legyél jól! Az élet rövid, akármennyi szenvedés van benne (nekünk depressziósoknak inkább a pokolra hasonlít) mi, akik épp most emberként születtünk meg, épültünk fel más lények és az univerzum anyagaiból ráláthatunk erre az egészre, mi tudjuk leginkább felfogni, hogy micsoda érdekes hely ez! Még ha nincs is csajunk! Üdvözöllek. Irány a terápia. Az agyad átvág, ez sima depi.
2024. máj. 15. 13:54
 14/21 anonim válasza:
Utolsó nekem úgymond "megvan vagyis megvolt mindenem" mégse éreztem magam magam jól. És még csajom is volt.
2024. máj. 15. 14:10
 15/21 Phoney ***** válasza:

ma 14:10

Mert a mi kultúrkánonunk szerinti "megvan mindenem" egyáltalán nem azt jelenti, hogy tényleg megvan mindened. Olyan lelki analfabéta kultúrában élünk, ahol az embereknek általánosságban igen satnya elképzelései vannak a ember természetes igényeiről, aztán csodálkozunk, hogy miért szar az élet, amikor "mindenünk" megvan.

2024. máj. 15. 14:45
 16/21 A kérdező kommentje:

15

Mond már el légyszi hogy mik azok az igények? Gyilkol a kíváncsiság.

2024. máj. 15. 14:47
 17/21 A kérdező kommentje:
Érdekes erre már nem érkezik okoskodó válasz... Tudjátok attól hogy a szart kiszinezitek minden hülyeséggel meg fényezitek polírozzátok attól az még szar marad. Megnézném hogy mernétek egy leukémiás gyereknek, szexrabszolgának, éhezőnek, nyaktól lefelé nyomoréknak hogy milyen szép is az élet, mennyire megéri szenvedni. Maga az élet mindenképp negatív jelenség. Ha létezel akkor igaz hogy élhetsz meg jó dolgokat viszont ezt mindig negatívv dolgok élmények kísérik amelyeket legtöbbször nem tudnak egyensúlyozni a jó élmények. Ha viszont nem létezel akkor esélyed sincs szenvedni és igaz hogy nem is fognak jó élmények érni de ez téged nem fog zavarni mivel NEM LÉTEZEL. Tehát a nem létezés mindenképp felsőbbrendű az élettel szemben.
2024. máj. 15. 16:48
 18/21 A kérdező kommentje:
*nyaktól lefelé nyomoréknak mondani
2024. máj. 15. 16:51
 19/21 anonim válasza:
Kérdező én egyetértek veled sokmindenben csak tudod kib@szottul nehéz elfogadni azt a tényt hogy erről szól az élet. Hogy jelentéktelenek vagyunk és még ráadásul ottvan az a sok sz@r ami ér minket életünk során. Nemkell ahhoz olyan nagy dolgoknak történni elég ha megnézzük az átlag ember mindennapjait ott se sok örömre lelünk.
2024. máj. 15. 17:04
 20/21 anonim ***** válasza:

14#, engem sokan irigyelnek, még sikereim is vannak, és nagyon sok ember szeret. Mégis depressziós vagyok. Főként gyermekkori nyomorok feldogozatlansága miatt, illetve az ebből fakadó viselkedési hibáimból fakadóan. 24 éves koromig nem volt barátnőm, és már akkor is meg akartam az öngyűlölettől halni, miközben akkor is szerettek az emberek. A depressziónak szinte nincs is köze a valósághoz, mert nagyon torzítja az agy működését. Nekem pl. naplót kell vezetnem a sikereimről, mert ezeket elfelejtem. Bezzeg, ha hibáztam harminc éve egy picit, az úgy tud belém hasítani, hogy elfintorodom a buszon...

Manapság sok miden miatt szoronganak is emberek, ld. pl. Kapitány-Föveny: Holnap című könyvét

13# voltam, szevasztok!

2024. máj. 15. 21:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!