Aki nulláról indulva laikusként szeretne megismerkedni a filozófiával, mely szerzők és melyik műveit, milyen sorrendben érdemes olvasni ?
Figyelt kérdés
Vicceskedő, troll és politikai válaszokat nem kérek.2024. ápr. 4. 09:51
1/12 Kólauborkával válasza:
Nem lesz teljes sorrend, de én így haladtam:
Seneca - Vígasztalások, Erkölcsi levelek
Platón - Állam, ezt elsőre meg sem értettem, csak azt, hogy egy zseni Szókratész, tehát 2.-ra sokkal figyelmesebben olvastam.
Ezek után meg már szabadon választhatsz a sok író közül, minden esetre ezek hozták meg a kedvet nekem.
2/12 anonim válasza:
Ezt nekem nagyon ajánlották anno: [link]
3/12 MDaniel98 válasza:
Vagy filozófiatörténetet olvasnék, vagy a tényleg alapoktól kezdeném, tehát az ókori filozófusoknál.
4/12 anonim válasza:
De én már az elején mellé venném a buddhizmust is, mert az ő gondolkodásuk megtermékenyítően más. Pl. a négyértékű logika igen izgalmas. Én csak kicsit ismerem, de igen inspiráló volt "A zen és a bolygó megmentésének művészete" pl.
5/12 anonim válasza:
#2 = 4# azonos válaszoló, elnézést.
7/12 anonim válasza:
Ha alapozó videók is jöhetnek, akkor ajánlom Pavlovits Tamás filozófiatörténész "Bevezetés a filozófiába" YT csatornáját:
9/12 anonim válasza:
Kezdőknek tökéletes lehet A filozófia viccek tükrében. (Ez az alcím)
10/12 anonim válasza:
Én a következő műveket tudom ajánlani:
Középiskolai tankönyv, teljesen laikusoknak, nagyon egyszerű:
Szintén középiskolás tankönyv, kicsit nehezebb:
Rövid filozófiatörténet:
Sh atlasz filozófiatörténet: kicsit hoszabb, kicsit nehezebb, de így se nehéz, mindenképpen ajánlom:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!