A hereméret (nem vicc) és szociális és anyagi sikeresség között van korreláció?
Nem viccnek szánom a kérdést.
Nemrég hallgattam egy érdekes beszélgetést Elon Musk és egy evolúciós pszichológus között aki azt hozta fel, hogy egyes tanulmányok korrelációt vélnek felfedezni a hereméret, tesztoszteron szint és kockázatvállalási hajlandóság között, és a top leggazdagabb és legsikeresebb férfiak többségének átlagon felüli heremérete van.
Tudom, hogy viccesnek hangzik, de lehet igaz az ősi mondás, hogy vannak tökei, azaz jó sok tesztoszteron van a szervezetében.
Természetesen - hisz ami az életesélyeket illeti - köztudottan az a legjobb, ha csak kisajkak formájában manifesztálódnak!
Napi incel - értem?
😆😂🤣
2
Igen és azok vállalnak állítólag a legtöbb kockázatot akiknek nagy a heréjük és pezseg bennük a tesztoszteron.
4
Ott is van tesztoszteron termelés tudtommal.
Az összefüggés létezik, de nem függvényszerűen erős, csak korreláció. Az ok-okozat még bonyolultabb, nem csak arról van szó, hogy nagy here -> magasabb hormonszint -> dominancia. Eleve nem a here szabályozza a tesztoszteronszintet, hanem az agyalapi mirigy. Ha valakinek kiveszik az egyik heréjét, a maradék here mérete megnő, a hormontermelése meg még jobban megnő, így a tesztoszteronszint csökkenés csak átmeneti.
Másrészt versengésbeli győzelem esetén nő a tesztoszteronszint (vereség esetén a kortizol), tehát nem oka, hanem következménye ez a sikernek.
Egy maffiavezér esetén valószínűleg az állatvilág "küzdelem, dominancia" analógiája okozza a sikert, de a bonyolult emberi társadalomban lehet valaki sikeres úgy is, hogy a szubjektív élménye az, hogy ő játszik vagy szórazkozik. Például egy bizonytalan nemi identitású divattervező vagy egy popsztár lehet úgy is sikeres, hogy nem kell azt éreznie, hogy ő a sikerhez vezető úton átharapja mások torkát. A konkurencia kinyírásának sem feltétlenül az a legjobb módja, ha megverjük egy sikátorban, hanem jobban szolgáljuk a vevőket - tehát nem csak az állati "dominancia" mintát követve érhető el siker a szabadversenyes kapitalizmusban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!