Károly Róbertnek mi lehetett a nemzeti identitása?
A Wikipédia szerint nápolyi herceg volt. Akkor ő itáliai (olasz) embernek vallotta magát?
Nem tartotta magát magyarnak?
# 20
IDÉZLEK: "Figyu értem én, hogy ezeket nehéz megemészteni azok után hogy az iskolában a hamis történelemmel kimosták az agyad, de ezeknek te is utána tudsz nézni. Hány korabeli krónika tesz említést róla. És itt a hangsúly a korabelin van."
Ne zavarjon, de korabeli német, francia és bizanci források is említik Szent István magyar király személyét. Például a francia Cluny apátság kortars apátja szinten írt róla, pedig a Francia Királyság nem volt határos Magyarországgal.
Tehát ha valaha olvastál volna komoly történelmi szakirodalmat Szent Istvánról, nyilván nem írogatnál ide ilyesztő butaságokat.
Pótolni kellene a műveltségi hianyossagaidat. Sohasem késő.
Meg ugye korabeli forrásnak számít Szent István pénzverese is.
22
Linkeld már a korabeli forrásokat. A konkrétan korabelieket. Ja hogy nem tudsz egyet sem. Erről ennyit.
# 23
Ezek a források például fel vannak sorolva a kiváló történész, Györffy György: István király és műve című monográfiájában.
Bármelyik közkönyvtárban hozzáférhető. Talán el kellene olvasni.
"Györffy György: István király és műve című monográfiájában"
Ezt még nekem is el kellene olvasni.
Köszönöm a forrást! :)
24
Tehát egyet sem tudsz belinkelni. Értem. Köszi a semmitmondó okoskodást.
# 26
Mindenki, aki alapszinten járatos a magyar történelemben, az tudja, hogy a magyar történelem szakirodalom és források 98%-a nincs fenn az interneten, csak könyvtárakban hozzáférhető.
Jellemzően csak a korábban megjelent szakirodalom van feltöltve a netre, szerző jogi okokból, mint például Deér József: Pogány magyarság. Keresztény magyarság című, 1938-ban megjelent, kiváló műve. Ebben is vannak releváns adatok.
LÁSD: [link]
27
Nem. Nincs. Nekem pár náci fantáziaregény nem forrás. Szent István meg a legextrémebb feltételezések szerint sem 1938-ban élt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!