Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Hogy működik a levéltári kutatás?

Hogy működik a levéltári kutatás?

Figyelt kérdés

Családfakutatásba fognék, és ehhez a Baranyai levéltárat venném segítségül Pécsett.

Valaki nagy vonalakban leírná, hogy működik egy levéltár?

Mik az első lépések?

2024. jan. 16. 15:23
 1/2 MDaniel98 ***** válasza:
Be kell menni egy levéltárba és meg kell mondani egy ott dolgozó történésznek, hogy mit szeretnél.
2024. jan. 19. 14:27
 2/2 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy a levéltár elég messze van ahhoz tőlem, hogy fájjon üres kézzel hazaindulni, mert kellett volna valamit vinnem, de nem voltam elég felkészült. Gondoltam elsőkörben egy ágon felvezetem addig a családfát, ameddig tudom, annyi adattal, amennyit ismerek.

Amúgy azt is olvastam, hogy előre oda kell szólni, hogy mit szeretnék, ami szembe megy azzal, amit írtál, hogy csak besétálok.

2024. jan. 20. 00:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!