Van, vagy jellegileg nincs különbség a vallások, meg a konteók között? Miként kell ezekhez viszonyulni?
Én abban nőttem fel, hogy a vallásosakat nem illik piszkálni, cukkolni és elítélni sem jogos, hiszen vallásszabadság van, mindenki azt hisz, amit akar.
Csakhogy a vakhitek roppant hasonlatosak az őrültséghez, hovatovább a paradicsomi üdvözülés vágya a szélsőséges dzsihadista radikális hívők között egyenesen kapcsolatot talál akár az öngyilkos terrorista akciókhoz.
Ettől eltekintve, ha mondjuk tolerálom a keresztények hitét, például a szüzen szüléssel kapcsolatban, vagy a pokol és a mennyország ígéretével, akkor el kell fogadnom az Iszlám hetvenkét huriját is?
De mi különbözteti ezeket meg mondjuk a Lapos Föld híveitől, vagy a többi félbolond konteótól?
Mondjuk azoktól, akik azt hiszik, hogy az oltásban chip van, vagy hogy az állam, a végrehajtó hatalom az emberek kiirtását tervezi, sőt már csinálja is, aminek egyik eszköze pont a Covid járvány létrehozása és/vagy elterjesztése, esetleg éppen a védőoltásokkal, amelyek szerintük gyilkos eszközök?
Vallásban is van egészen hasonló, vallási alapokon a vér szentsége, meg a jó franc tudja mi miatt megtagadnak életmentő beavatkozásokat, vérátömlesztést, meg oltást.
Egyik buggyantabb, mint a másik, de ha nekem mondjuk a keresztények őrültségeit tolerálnom illik, akkor ugyanez jár a többinek is?
Mondjuk a Lapos Föld híveinek?
Hát istenem, ő ebben hisz, ez sem eszementebb, mint bármelyik vallás bármelyik idióta hite.
Hogyhogy az egyiket lehet cikizni, a másikat meg nem?
Mitől van jogom a fekete macskást kinevetnem, a csodákban hívőket meg nem?
Nálad akadt be, én csak reagálok rá...
Hát ha egyszer konteós vagy, mi mást mondhatnék?
Mert az "okos" meg a "zseni" jelzők nem relevánsak a tekintetedben...🤣🤣
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!