Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Miért vagy biztos benne, hogy...

Miért vagy biztos benne, hogy az ember járt a Holdon?

Figyelt kérdés

Egy vicces dolog történt útban a Hold felé:

[link]

2010. okt. 18. 10:24
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

- Persze, megoldható lett volna robot technikával is a tükör elhelyezése. Való igaz, mekkora ötlet! Kár, hogy teljesen légbőlkapott. Ennyi erővel szerintem a MARSLAKÓK rakták oda, akik titkos szövetségben vannak az amerikai kormánnyal, hogy leigázzák a világot!

- Másodszor igen, tuti ezért előre lőttek egy kamu műholdat ami vetítette a kamu adást, hogyne! Szerintem ezt is a tököscsirke csillagképből érkező UFO-k sugározták nekünk!

- Harmadszor, honnan veszed, hogy az "igaznak mondott képek hamisak voltak"? Gondolom ezt is az ujjadból szoptad...

- Negyedszer, gondolom ezt is biztos forrásból tudod, hogy betojtak a NASA profi fényképhamisító és jól eltüntették a kamu képeket? Vagy netán ezt is az ujjadból cumiztad ki?

- Ötödször: Igen? Mert ha igaz amit gondolsz akkor soha nem járt még ott senki. Akkor mégis miből gondolod, hogy halálos dózisú a sugárzás ott? Gondolod? Írta valamelyik "szaktekintély holdraszállástagadó"?

A fotóhoz:

Azt nem tudom, hogy mivel fényképeztek. De egyrészt a Holdon nincs abszolut nulla fok (az még az űrben sincs...). A Holdon -150 és +100 fok között változik a hőmérséklet.

Másrészt abban a "felfújt kesztyűben" meglepődnél mennyi mindent meg tudtak oldani. Fogni pl. simán lehet benne.

A Hold azon oldaláról, ahol az apolló küldetések utasai leszálltak NINCS "földfelkelte", lévén ha egy ici pici közöd is lenne a csillagászathoz vagy fizikához tudnád, hogy mivel a Hold kering a Föld körül és mindig ugyan azt az oldalát mutatja a Föld felé, így a Föld felőli oldaláról MINDIG látni a Földet. Minimális ingadozás van a Föld pozíciójában a Hold elliptikus pályája miatt. A horizontális görbüléses felvetésedet én nem értem, de gyanítom te sem...

"A tudomány valódi bizonyítékokat tud csak elfogadni tudományos események kapcsán."

Látom te pedig bizonyítékokat csak akkor tudsz elfogadni, ha beleillik az agymenésedbe.

2010. okt. 18. 21:54
 22/33 A kérdező kommentje:

Szeretném látni azokat a képeket, amikről "bebizonyosodott", hogy a Holdon készültek.

Ha van olyan kép, amin egymást fényképezték a mindig látszó Földdel, akkor azt is megnézném. Gondolom ha már ott voltak nem csak a zászlóval fotózták egymást. Rosszul gondolom?

2010. okt. 19. 00:15
 23/33 anonim ***** válasza:

"Ha van olyan kép, amin egymást fényképezték a mindig látszó Földdel, akkor azt is megnézném. Gondolom ha már ott voltak nem csak a zászlóval fotózták egymást. Rosszul gondolom?"

Mi a fenének linkeljünk ilyen képet, ha szerinted az összes ott készült kép hamis?

Van "hamis" képünk a "Földkeltéről" a Holdon, van "hamis" képünk az asztronautákról... Ezek után egy - a fentiekből simán összephotoshopolható - közös kép győzne meg???

Ezt ugye te se gondoltad komolyan, de ha igen, akkor szólj és linkelek ilyen képet, de tök feleslegesen nem fogok keresgélni, mert gyanítom, bármit - ismétlem - BÁRMIT linkelnénk azt mondanád, hogy hamisítvány...

Szólj ha tévedek és ezek téged meggyőznének, mert akkor szíves örömest. Csak ez így olyan, mintha bejelenteném, hogy Kiszel Tünde nem is létezik, az összes róla készült kép és videó hamisítvány, és csak akkor hiszem el, ha küldtök egy képet róla, amin a szülei is rajta vannak.

2010. okt. 19. 07:32
 24/33 A kérdező kommentje:

Kedve utolsó! Ez az egész azért nem olyan egyértelmű, mint ahogy gondolod. Attól még, hogy bunkó és cinikus módon adod elő magad nem lesz igazabb, amit írsz.

Amúgy igen, komolyan gondolom, hogy szeretnék látni ilyen képeket. Csak nem felejtették el a Holdon lefotózni egymást a háttérben mindig látszó Földdel, ha már ott voltak. Tudtommal ilyen képeket valamiért "elfelejtettek" készíteni, de még hamisítani is. Vajon miért?

2010. okt. 19. 09:17
 25/33 anonim ***** válasza:

Te figyelj már egy picit...

A bizonyítási eljárás jobb helyeken nem úgy működik, hogy nekem kell bizonyítanom, hogy az ég kék, hanem neked kell, hogy nem az. Mivel minden hivatalos, Nasa által elismert fotó a Holdon készült, mégis, hogyan várod, hogy ezt bizonyítsuk neked? Találj köztük egyértelműen és minden kétséget kizáróan hamisat. (ha valóban a 60-as években hamisították őket, akkor azt a mai technikával KÖNNYEDÉN ki lehetne mutatni - érdekes, mégse mutatják ki).

Itt a fotó az űrhajósról a Földel a háttérben, remélem mostmár boldog vagy:

[link]

2010. okt. 19. 10:16
 26/33 anonim ***** válasza:

*nem nekem kell

bocs

2010. okt. 19. 10:17
 27/33 A kérdező kommentje:

Ennél "eredetibb" képet nem találtál? :) Engem őszintén érdekelne egy "eredeti" fotó az űrhajósokról, háttérben a Földdel. Sajnálom, hogy nem tud ebben senki segíteni nekem.

Jól tudom, hogy az összes kép eredetije a hivatalos történet szerint "elveszett"?

Ha igen, akkor feltehetőleg ezért nem mutatják ki a mai technológiával, hogy eredeti, vagy esetleg mégis csak ügyes hamisítvány.

Továbbra is várom a képeket, videókat...

2010. okt. 19. 10:35
 28/33 anonim ***** válasza:
100%

" ...Engem őszintén érdekelne egy "eredeti" fotó az űrhajósokról, háttérben a Földdel.."

Az a baj hogy neked az alapvető optikai ismereteid, és geometriai ismereteid sincsenek meg.

Gondolkodjunk már picit. Az összes embere leszállás olyan helyen történt, ahonnan a Föld a Hold horizontjához képest minimum 40° magasságban látszódott. Ez azt jelenti, ha te le akarod fotózni az űrhajóst, háttérben a Földdel, akkor a Hold TALAJÁRA letéve a gépet max 3 méter távolságban lehet a gép az embertől! 3 méter távolságból egy 2 méter körüli ember 60 fokos szög alatt látszik, ha a teljes alak benne van a képben. Egy 60 fok látószögű fotón a Föld a szerény 4 fokos szögátmérőjével az ember méretének 1/15 része (segítek, kisebb mint a feje)!!! Van remélem némi képzelőerőd milyen "gyönyörű" lehetne, lett volna egy ilyen kép, és talán érted már miért is nem készült ilyen kép...

2010. okt. 19. 11:15
 29/33 anonim ***** válasza:

Sőt .... 2° az a 4, tehát még kisebb. Mondjuk a lényegen nem változtat ...

maci

2010. okt. 19. 11:36
 30/33 A kérdező kommentje:

Persze, én hülye vagyok. Nekem semmiféle ismeretem nincs. Ezt már többször letisztáztuk.

Értem, ez az oka, hogy meg sem próbálták lefotózni a Földet? Nagyon logikus. Ez az oka, hogy nincs egyetlen "Holdon" készült videófelvétel sem, amin látszana a Föld?

A zászló téma úgy tűnik sokkal érdekesebb volt.

2010. okt. 19. 11:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!