Ha iszik az ember 14 liter vizet úgy, hogy közben jó ideje nem evet semmit akkor biztos, hogy meg fog halni?
+ Víz
Adagolás: 14 litert említenek
Hatásidő: 12 óra vagy ilyesmi
Rendelkezésre állás: mindig elérhető
Hatásbiztonság: nincs adat
Megjegyzés: úgy működik, hogy kimossa a sókat a szervezetedből, amíg a sejtek tönkre nem mennek (az ozmotikus egyensúly felborul). Folyamatosan kell innod, amíg össze nem esel. Szókatlan módszer. Egyesek szerint görcsöket okozhat. A következő olvasható a [2] forrásból:
"Kb. egy évvel ezelőtt a helyi újság hírt adott egy asszonyról, aki a halálba itta magát. Úgy látszik, lenyelt valami közepesen mérgezőt, és mikor felhívta az orvost, hogy mitévő legyen, az orvos azt tanácsolta neki, hogy igyon rengeteg vizet, és majd másnap megvizsgálja. A nő nem kevesebb, mint 14 liter vizet ivott meg, mígnem az ozmotikus egyensúly a testében oly mértékben felborult, hogy többé nem volt működőképes, és a nő meghalt (nem tudni, milyen gyorsan)".
Szerintem nem teljesen biztos, ez attól is függ, hogy az illető máskor mennyi vizet iszik, "mennyire szokott hozzá".
Egyébként az apám, amikor Szíriában dolgozott, naponta 12-14 liter vizet is megivott. (Árnyékban 40-45 fok közötti volt a hőmérséklet.)
Elnézést, az előző válaszok között voltak elég tudománytalanok is.
Valójában bele lehetne halni. Túl nagy ozmózisnyomást eredményez --> diffúzió --> megnövekedett "turgor (habár ezt a kifejezést inkább növényeknél használják)" --> ICP (koponyaűri nyomásfokozódás) vagy szívinfarctus.
3 liternél csak extrém esetben ajánlott többet inni.
Üdv.:
d.D.
Én régebben azt olvastam h 8-10 liter víztől is vízmérgezés léphet fel és meghalsz. Amennyiben egyszerre issza meg valaki, vagy nagyon rövid időtartam alatt.
Szerintem ennek a nagy ivászatnak nincs értelme, nagyon megterheli a szervezetet. Sok folyadékot kell fogyasztani, de mindig, egyenlően elosztva a napokra. Ha pedig probléma van akkor orvossal konzultálni és gyógyszert vagy tanácsot kérni az esetleges problémára. Ha esetleg sikerül is meginnod a 14 liter vizet és nem lesz semmi bajod az akkor sem fog neked segíteni semmit.
19:33-nak: nem, nem Önre gondoltam, ez tényleg tény. (igaz magát a halált nem ez okozza).
Az első válaszolóra és a 19:19-esre gondoltam.
-Nem olyan könnyű a vesének annyi szűrletet képeznie, vért átmosnia...
- nem repedhet szét a gyomor, mivel hányna a beteg, mielőtt gyomorrepedés történne. na persze, előfordulhat, hogy aspirál és ebbe belehal, de ez elég valószínűtlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!