Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha iszik az ember 14 liter...

Ha iszik az ember 14 liter vizet úgy, hogy közben jó ideje nem evet semmit akkor biztos, hogy meg fog halni?

Figyelt kérdés
mert állítólag a víz kimossa a sót a sejtekből és ettől rosszul leszünk aztán meghalunk
2011. jún. 14. 19:13
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

19:32 3 liter??? Ezt hogy érted?

Én napi 3-4 liter folyadékot simán megiszok, nyáron pedig ha meleg van 6-ot is és még szomjas is vagyok néha ezután is. (Nem vagyok cukorbeteg, és a sófogyasztást is igyekszem a minimumon tartani).

Vagy úgy értetted, hogy egyszerre nem szabad annyit meginni?

Én pl. mostanában ha akarnám sem tudnám napi 3 liter alatt tartani, s ebben még nincs benne a leves meg ilyesmi!

2011. jún. 14. 19:40
 12/19 anonim válasza:
Rendben, elnézést kérek. Az első válaszoló szerintem is nagyon tájékozatlan.
2011. jún. 14. 19:41
 13/19 anonim ***** válasza:

19:40-es, ha nincsen hyperhidrozis-a és normális a testtömegindexe, akkor én azért csináltatnék egy glükóztoleranciamérést. Ha fizikai munkát végez, vagy nagy melegben, akkor lehet normális, de nem árt megnézetni, hogy ki lehessen zárni egyes betegségeket.

Üdv.:

d.D.

2011. jún. 14. 20:34
 14/19 anonim ***** válasza:

Jaj, köszönöm! 19:40-es vagyok.

Télen sokszor kevesebb is elég lenne, akkor azért szeretek inni, mert meleg teát szoktam. Azért előfordultak már olyan napok is, amikor alig ittam meg egy liter folyadékot.

Van rajtam pár plusz kiló, gondolom akkor az is közrejátszhat.

Köszönöm a javaslatot, megjegyzem.

2011. jún. 14. 21:11
 15/19 anonim ***** válasza:

19:40

Nekem is ugyanez a "problémám", mint Neked. Rajtam is van súlyfelesleg (184 cm/93 kg, 18/F).

2011. jún. 14. 21:50
 16/19 anonim ***** válasza:
Egyébként van a családomban több cukorbeteg is.
2011. jún. 14. 21:51
 17/19 anonim ***** válasza:
kinek jut eszebe 14 liter vizet inni???
2011. jún. 15. 11:31
 18/19 anonim ***** válasza:

Annyit nem fog egyszerre

inni senki -

2018. jún. 13. 23:02
 19/19 anonim válasza:

Az emberek jellemzően inkább kevesebbet isznak, mint többet. Ha a vizeleted áttettsző/világossásrga akkor jól hidratált vagy, eleget iszol.

Egyszerre annyi vizet igyàl, amennyi jól esik. A szervezeted úgyis jelzi, ha màr sok, erőltetni még nem kell.

Vízmérgezés és hasonló faszsàgok csak extrém esetekben fordulnak elő, ettől tartani teljesen felesleges.

2024. márc. 29. 08:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!