Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Miért van ennyi boldogtalan...

Miért van ennyi boldogtalan depis ember?

Figyelt kérdés

Gazdasági helyzettől függetlenül.

A jól szituáltak közül is vannak bőven. Gazdag országokban is óriási probléma.

2023. aug. 21. 08:32
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
9-es: hasonló gondolatom van nekem is: az emberrel a rengeteg közösségi médium, főleg a reklámok azt sugallják: NEKED A LEGJOBB JÁR! NE ÉRD BE KEVESEBBEL! Ez a munkáltatóknak is a mániájuk, hogy az ember legyen robot, dolgozzon éjjel.nappal, teljesítsen a maximumon, ugyanakkor érje be kevéssel,Ugyanez a párválasztásban is: a férfi elvárja, hogy a nő legyen egyszerre csinos, értelmes, ugyanakkor nézzen fel rá, mert ő a férfi, legyen mindig szép, mindig ápolt, főzzön-mosson-takarítson, legyen hűséges, de vágjon jó arcot ahhoz is, ha ő, a férfi megcsalja őt. Ugyanígy a nőknek is van a mai világban elvárása: mostanság elvárja ő is, hogy a férfi legyen csinos, legyen segítőkész, legyen jóképű, legyen szelíd, eszébe ne jusson őrá kezet emelni. Ezért van annyi szingli nő és szingli férfi. Vagy ha összeköltöznek, és születik egy-két gyerek, kiderül apának-anyának, hogy mégse a párja az, aki neki igazán jár, jön a válási procedúra, és a szerencsétlen gyerek(ek) meg azt hiszik, hogy miattuk kiabál anya és apa egymással. Aztán meg, ha valamelyiküknél elhelyezik őket, akkor hogyan tartsák a kapcsolatot a másik szülővel?
2023. aug. 21. 12:53
 12/21 anonim ***** válasza:
79%

"Gazdag országokban is óriási probléma."

Nyilván megvannak a modern világ kihívásai, de mégis valahogy mindig az jön ki a felmérésekből, hogy a magas jövedelmű, stabil, jól működő jóléti országok emberei a legboldogabbak.

2023. aug. 21. 12:59
 13/21 anonim ***** válasza:
84%

"Régen az élet egyszerű volt. Mindenki tudta, hogy hol a helye: a férfi elment a földre szántani, vetni, aratni, stb, az asszony otthon dolgozott: főzött, mosott, takarított, és a gyerekeket nevelte."

Régen az élet egyszerű volt, de rengeteg nyomorúsággal. Nagyapád megszépült emlékei mellett olvass néprajzi szakkönyveket, vagy a régi valóságot elfogultság nélkül bemutató írókat (pl. Móricz).

"Aki a paraszt sorból ki akart törni, az elment mesterséget tanulni. "

Ez csak egy viszonylag rövid átmeneti időszakban volt általános, amikor az addig nagyrészt agrár jellegű gazdaságunk átalakult iparivá. Előtte ha parasztcsaládba születtél, nagyon nagy eséllyel magad is maradtál paraszt, a földet művelted és állatokat tartottál, mint előtte apád, nagyapád, stb.

2023. aug. 21. 13:00
 14/21 anonim ***** válasza:
37%

Olvastam Móriczot én is még gimis koromban: Árvácska, Úri muri , A kondás legszennyesebb inge. Sőt: Móriczból írtam az irodalmi érettségimet is, és, képzeld, a tanárom kénytelen volt mind a tartalmi, mind a nyelvi részre jelest adni. Nem mondtam, hogy akkor minden szép volt, minden jó volt, de minden egyszerűbb volt. A világhálón viszont mindenkinek van lehetősége, hogy lássa, hogy a másik hogy él, milyen gazdagsága van, milyen szépek a gyerekei, hány diplomája van, és ez irigységet generál. Mikor egy szegény lány régen megpillantott egy gazdag hintót benne az úrinővel, az anyja vagy a nagyanyja mondta neki: "Ne irigyeld, lányom, neki is biztos megvan a maga baja." Most meg mindenki a sikert hajszolja. Valaki széttanulja az agyát, szerez X diplomát, mégse viszi semmire. Másnak elég ha van néhány kapcsolata, semmit se kell csinálnia, mégis dől hozzá a lé.Gondolj csak Győzikére, Tóth Gabira Kis Grófóra vagy a többi NER-celebre.

Vagy itt vannak a régi mesék, hogy a becsületes, jó ember mindig megkapja a jutalmát, a rossz pedig meglakol. Most éppen a rosszak ülnek a trónon: a csalók, a sikkasztó politikusok, aki pedig szorgalommal, becsülettel akar érvényesülni, annak elvágják a torkát.

2023. aug. 21. 13:38
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Mikor egy szegény lány régen megpillantott egy gazdag hintót benne az úrinővel, az anyja vagy a nagyanyja mondta neki: "Ne irigyeld, lányom, neki is biztos megvan a maga baja."

Pont ez a dolog semmit sem változott azóta. Az mellékes, hogy milyen színtéren zajlik, a közösségi médiában vagy a valóságban. Akkor is volt x száz ismerősöd, köztük néhány jómódú (még ha nem is haveri volt vele a viszony), és sok szegény, akik többsége igyekezett kifelé jobbnak mutatni a sorát, mint valójában.

2023. aug. 21. 14:04
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Rengeteg ok idéz elő boldogtalanságot. Első közöttük a bizonytalanság. Ez is sokféle, az embereket hatások érik, ha ezeket érti, tud rá válaszolni, szükség esetén kezelni, akkor nem lesz boldogtalan, főleg ha ismeri saját képességei határát.

Az oktatási rendszer nagyon eltérő a világban, például a finnek többsége nem boldogtalan, mert tudja kezelni a helyzetét. Nálunk módszeresen teszik tönkre az oktatást, mert a tudatlan ember reménytelennek érzi a helyzetét, és nem lát kiutat. Ez nem vagyontól függ (ma esetleg annyiban, hogy van miből költeni tanulásra), sokkal inkább a neveltetéstől. És az itt katasztrofális.

A fejlődés annyiban járul ehhez hozzá, hogy egyfelől gyorsabb, mint egy ember követési képessége, ezért sokan lemaradnak, és olyasmikkel szembesülnek, amit meg sem értenek. Az oktatás is elmarad a fejlődés ütemétől a világban, ráadásul most az aránytalanságok miatt gyakori válság.

További probléma, hogy sok olyan perverz vagyonos ember van, akik pénzüket befolyás növelésére próbálják használni, meglehetősen eredményesen. Ezt a tömeg háttérhatalomnak nevezi, de valójában pusztán globális, hiszen a lehetőségek (pénzért) hatalmasak. És sok politikus is megvásárolható, ami tovább rontja a helyzetet.

2023. aug. 21. 17:58
 17/21 Barnabas333 ***** válasza:
65%
Mert idióta az emberiség egyszerűen és tömören. Most nem kezdek el kisregényt írni, én úgy érzem már sosem leszek boldog 46 évesen. Mert a 77-éves "apósom" is ezt érzi, de abban a korban már talán rendben is van.
2023. aug. 23. 11:27
 18/21 anonim ***** válasza:
65%
Én is nagyon boldogtalan depis vagyok. pedig van munkám, megélek. Mégis mindig az élet értelmén agyalok. Úgy érzem a hatalmak, a tudomány folyamatosan átver és egy felsőbb spirituális világba tartozok, amiből egy büntetés folytán kerültem erre a börtönbolygóra. Vajon miért van ez?
2023. aug. 23. 11:39
 19/21 anonim ***** válasza:
Itt is egy kérdésem erről. Aki tud tanáccsal segíteni oda írhatna 😢 https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__egyeb-ker..
2023. aug. 23. 11:40
 20/21 anonim ***** válasza:

Szerintem annak van bármi értelem a fejeben aki depressziós

Mégis ki bírja ki ezt az életet?

Az értelmetlen korforgast, az igazságtalanságot, az öregedést?

2023. aug. 24. 07:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!