Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Milyen egy boldog ember?

Milyen egy boldog ember?

Figyelt kérdés
Mik az ismérvei? Mitől boldog igazából? Mik az okai a boldogságnak? Ha egyáltalán ezek meghatározhatók megfigyelési tapasztalatok alapján. Esetleg írhatna ide egy boldog ember, aki megmondja hogy mi a boldogsága, vagy hogyan látja, miért boldogtalan valaki.

2022. márc. 26. 11:30
A kérdező szavazást indított:
Nem ismerek boldog embert
Ismerek, de nem tudom mitől boldog
Ismerek és sejtem mitől boldog
Ismerek és tudom mitől boldog
Magam is boldog vagyok de nem tudom mitől mert fogyatékos vagyok
Magam is boldog vagyok és tudom mitől, de nem mondom meg mi az
Magam is boldog vagyok és megmondom mitől, mert nem vagyok önző
25 szavazat
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
93%
Van aki az örömmel azonosítja, van aki meg a jó élettel. Ami azt jelenti, hogy úgy is lehet jó egy élet, hogy nem az öröm dominálja, de valahogy mégis jó. pl felmenni a himalájára oxigén nélkül nem az a klasszikus móka és kacagás, de mégis valami intenzív élés az egész fájdalmasan nehéz dolog közepette. És nem az a lényeg, hogy a célt eléri e.
2022. márc. 26. 11:44
 2/11 Miss Endzsi ***** válasza:
95%
Nincs stressz, anyagi biztonság megvan, szerető környezet, jó munkahely.
2022. márc. 26. 12:18
 3/11 anonim ***** válasza:
71%
#2 +Egészséges.
2022. márc. 26. 12:34
 4/11 anonim ***** válasza:
15%

Én boldog vagyok.

Nehéz megmondani mitől, mivel én mióta az eszemet tudom boldog vagyok.

1. Az alapvető "hozott" dolgok adottak:

- ideális család, szerelmes szülők, mindenki boldog, mindenki szeret mindenkit, egészséges hozzáállás az élethez, jó anyagi helyzet, egészség stb.

- boldog, lelkileg/mentálisan/fizikailag egészséges gyerekkor. Sok gyerekkori barátságom maradt meg, sok hobbim lett, sokat voltam a családommal. Inkább a szabadban játszottam, kb egy gyerekfilmet/sorozatot, gépes játékot nem ismerek.

- jó lehetőségek. Jó iskolába jártam, lettek barátaim, jól teljesítettem, jó gimibe kerültem. Hobbijaimat tudták finanszírozni, a családom és barátaim mindenben támogattak.

2. Barátság

- Rengeteg barátom van, különböző társaságban, így "több biztos pont" van az életemben. Sosem kellett amiatt szoronganom, hogy ha valamelyik elvész egyedül maradok.

- Kb minden barátságom megmaradt. Az is, amit 2 évesen kötöttem és az is, amit két hónapja.

- Vannak közeli nagyon bizalmas barátaim, akikre bármikor számíthatok.

- Kedvelnek a körülöttem lévő emberek. Az emberek kedvessége nagyon pozitív hatású.

3. Munka/tanulás

- Sikeres vagyok a munkámban és tanulmányaimban.

- Szeretem amit csinálok

- Munkatársaim kedvelnek és megbecsülnek.

- A főnök ragaszkodik hozzám támogat, számít a véleményemre. (tegyük hozzá, hogy 20 éves gyakornok vagyok)

- Van egy mentorom, akire bármikor számíthatok.

- Csoporttársaim is kedvelnek

- Tanáraim is.

- Alapvetően mindenki megértő és olyan, mintha valóban minket segítene.

- Nagyon szeretem azt, amit tanulok, lelkes vagyok, szeretek tanulni, megtaláltam a hivatásomat.

4. Otthon

- Imádom a szobatársaimat, nagyon jól kijövünk.

- Rengeteg lehetőség és program van a koliban

- Rengeteg embert ismertem meg itt.

Meguntam a kategorizálást

- Sok hobbim van, amiket van lehetőségem űzni.

- Alakul a szerelmi életem, bár megvoltam szingliként is, ez is sokat dob a hangulatomon.

Ami ezeknél fontosabb az a hozzáállás. Nekem a napomat fel tudja dobni egy előadás, amit nem is értek, egy katica vagy egy hangosan zenélő autós, mert pont azt játsza, ami egész nap a fejemben ment. De megörülök egy kedves mosolynak, egy nevető gyereknek, egy cuki kutyának, egy kedves idős embernek, egy furcsa alakú felhőnek stb.

Mondjuk mostanában ennél nagyobb dolgok is vannak, amiknek örülhetek.

Ma annak örültem, mert jól sikerült a céges meeting, amit én tartottam a senioroknak az ötletemről.

Tegnap randin voltam, gondolom nem kell magyarázni.

Csütörtökön kb mindenki megdicsért és zenéltem egy jót, az egész egy elképesztő élmény volt.

Szerdán volt egy nagyon jó órám.

Holnap annak fogok örülni, hogy egy nap alatt 3 tárgyból bepótolom a az eddigi anyagot és felkészülök minden dolgozatra.

Hétfőn vannak a kedvenc óráim és bemegyek dolgozni is. Alig várom, hogy lássam a többieket. Kedden zh-m lesz, de este megyünk valahova.

stb.

Visszamenőleg egy hónapra fel tudom sorolni minden nap, hogy mitől volt jó. És előre 1-2 hétre, hogy mitől lesz.

A rossz élményekre kevésbé emlékszem. Előfordulnak azok is, csak nem kapnak nagy jelentősséget.

Szerintem ez a hozzáállás a legfontosabb. A jót kell megjegyezni. Ezt lehet gyakorolni. Nagyon sok olyan embert ismerek, akik egészségesek, jó családjuk van, esetleg párkapcsolatuk, barátaik, hobbijaik, mégsem boldogok. Biztosan könnyítenek ezek a körülmények, de nem okoznak instant boldogságot, ez csak az adott illetőn múlik.

A boldogság állandóbb, mint az öröm. Én boldognak tartom az egész életemet, de ez nem jelenti, hogy pl sosem sírtam/gyászoltam sosem voltam dühös. Ezek nem zárják ki a boldogságot. Meg kell élni más érzelmeket is. Egy sírás vagy egy dühkitörés is tud jól esni. Nem ettől lesz valaki boldogtalan.

Maradt kérdése valakinek?

2022. márc. 26. 18:17
 5/11 anonim ***** válasza:
96%
A boldogsàg egy èrzès... lehet egy siker a munkahelyen, egy jó döntès az èletben, egy hazassàg. Nekem most pl az hogy 3 napja megszületett egèszsègesen a gyermekem. de ha figyelsz, magadnak is talàlsz örömöt....
2022. márc. 26. 20:16
 6/11 anonim ***** válasza:
84%
Ismerek, de azok ilyen MLM-es, life coach-os mukik.
2022. márc. 26. 21:56
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
6# èn rendezvènyekkel foglalkozom. Szoktak hozzànk jönni.... Hàt... elèg èrdekes emberek vannak köztük... (Mondjuk nem mind)
2022. márc. 26. 22:02
 8/11 A kérdező kommentje:
#4 Nagyon köszönöm a részletes leírást, tőled igazán van mit tanulni, ha azt akarjuk tudni mik a boldog ember ismérvei. Jó olvasni, hogy ilyen is van. Nullára értékelt néhány ember, én 100%-osan hasznosra értékeltelek, így 16 %-od lett, ami azt jelenti talán 7 ember haszontalannak ítélte a válaszod. Mondjuk tudom hogy ez téged kicsit sem érdekel, nem tulajdonítasz neki nagy hangsúlyt, gondolom irígyek akik lepontoztak. Az életben is találkozol irígy emberekkel? A családod minden tagja boldog? Én most úgy gondolom egy boldog élet feltétele a jó gyerekkor, és a hozzáállás is fontos ezzel is egyetértek, de szerintem a jó hozzáállás nem tudatosan alakul, hanem a hozzáállás a következménye annak amire nem volt befolyásunk, pl. hogy hogyan szocializálódtunk, milyen gyerekkorunk volt. Szerintem sok ember boldog lenne, ha "jó" nevelést kapott volna, támogatva lett volna abban amire vágyik. Most nem a szülőket bántom, mert nekik is voltak szüleik. Inkább az általános tudatlanság és a láncreakció lehet a boldogtalanság oka. Nem tudom hogy lehet gyakorlással boldoggá válni.
2022. márc. 30. 15:10
 9/11 A kérdező kommentje:
Mi a véleményed a karmáról, vagy az élet utánról? Gondolom nem foglalkoztatnak nagyon ilyesmik ha boldog vagy, csak érdekel a véleményed.
2022. márc. 30. 15:14
 10/11 A kérdező kommentje:

"Nem tudom hogy lehet gyakorlással boldoggá válni." Ez a mondat másképp fogalmazva, mert nem így értettem.

Szóval így értem: nem tudom hogy lehetséges-e tudatosan gyakorolva boldoggá válni.

Biztos lehet változni valamennyit, tudatosan, de én inkább úgy érzem ez csak illúzió.

2022. márc. 30. 15:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!