Ha a szocializmus alatt bementem volna az illetékes szervhez hogy én egy vállalkozást akarok csinálni mit mondtak volna rá?

Figyelt kérdés

2023. júl. 30. 14:18
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

#6, kicsit utánanézve már látom, hogy téged a Wiki vezetett tévútra.

De ha az első sorok után elolvastad volna a lejjebb levőket is, a bekeretezett részt is, abban pont az van, amit én írtam.

2023. júl. 31. 09:21
 12/20 anonim ***** válasza:
8: Elvitt volna az AVH.
2023. aug. 2. 19:12
 13/20 EagleHUN ***** válasza:
1952 1953 -ban valóban nem jártál volna jól egy ilyen próbálkozással...
2023. aug. 2. 21:18
 14/20 A kérdező kommentje:
Rám mondták volna hogy kapitalista spekuláns?
2023. aug. 2. 21:24
 15/20 EagleHUN ***** válasza:
Kb meg hogy "osztályidegen" "nyerészkedő" "élősködő" és hasonló tipusmegjegyzések.
2023. aug. 2. 21:34
 16/20 A kérdező kommentje:
Amugy az egyéni vállalkozókkal mi volt a bajuk? Azt értem hogy aki másokat foglalkoztat az kizsákmányol, de aki mondjuk egyéni vállalkozóként festő azzal mi a baj?
2023. aug. 2. 21:43
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Újságcikkből:

A rendőrség az elmúlt hét folyamán folytatta a dolgozó nép ádáz ellenségeinek, a kulákoknak leleplezését. így Szűcs János 40 holdas nagvbaracskai kulák 15 mázsa szemestengerit rejtett el a dolgozó nép elöl. Amikor a rendőrség közegei az elszámoltatási bizottsággal megjelentek a kulák lakásán, az tagadta, hogy nála elrejtett kukorica volna. Rövid keresés után azonban megtalálták az elrejtett kukoricát a pajta egyik szegletében alomszalmával letakarva.

A rendőrség a kukoricát elkobozta és átadta a helybeli földmüvesszövetkezetnek, míg a kártevő kulák az államügyészségre került.

2023. aug. 2. 21:51
 18/20 anonim ***** válasza:
51%

2-es!

90 előtt nem volt önkormányzat. Tanács volt, hatóság.

Korrupt gazemberek voltak.

2023. aug. 6. 04:16
 19/20 EagleHUN ***** válasza:

"Korrupt gazemberek voltak."

Ez a része ami nem változott semmit most is azok...

2023. aug. 11. 23:25
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

"2-es!

90 előtt nem volt önkormányzat. Tanács volt, hatóság.

Korrupt gazemberek voltak."

Tesókám! Keblemre! Én is szoktam bakafántoskodni, kukacoskodni, lényegtelen részleteket emlegetni, hogy hozzáértésemet fitogtassam. :D Amit régen tanácsnak hívtak, az ma az önkormányzat. Tanáccsal is kezdtem, ha vakságodban nem vetted volna észre, csak másodjára tértem át az önkormányzat kifejezésre.

Megjegyzem, a létszám nagy része dehogy volt korrupt gazember. Kishivatalnok volt a létszám nagy része. Ezt az oltári marhaságot nem tudom, honnan vettétek. A polgármester akkori megfelelője (hogy már még egyszer bele ne kössél :D ), na, annak volt hatalma, és azt ki is használta.

2023. aug. 12. 07:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!