Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » A beilleszkedés kötelező...

A beilleszkedés kötelező emberi csoportokban?

Figyelt kérdés
Tehát ha nem kedveled azokat az embereket akikkel együtt tanulsz vagy dolgozol, akkor is beszélgetned kell velük?
2023. júl. 13. 10:12
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
90%
Nem. Miért lenne az?
2023. júl. 13. 10:26
 2/12 A kérdező kommentje:

1

Azt tapasztalom ha nem kommunikálsz, csevegsz akkor egy idő után (kb 6 hónap) elkezdenek ellened fordulni és kóstolgatni.

Ilyenkor kell mindig dobbantanom.

2023. júl. 13. 10:27
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Ez az adott csoportok igényeitől függ. Valahol megkövetelik a tökéletes azonosulást (szervezett bűnözésben utazó cégvezetőcsoport), valahol pedig diplomatikusan ellehetsz, amíg valamilyen legitim indokkal a csoport tagja vagy (pl. gépjármű jogosítvány megszerzése egy tanulócsoportban).

A legnagyobb problémák onnan erednek, hogy az életben megfelelni kívánó személy legitim módon a csoport része lesz (pl. egy középiskolában, egyetemen, munkahelyen, stb.), de a méltóságára titokban rátámadnak a csoportvezetők. Ilyenkor az áldozat nem érti, hogy miért annyira seggfej körülötte mindenki. Ezzel a módszerrel karrierileg egy életre el lehet húzni valakit úgy, hogy az illető fel sem fogja, hogy nem ő volt a szociopata, vagy valamilyen téren a gyengébben teljesítő személy!

2023. júl. 13. 10:29
 4/12 anonim ***** válasza:
63%

A viselkedésednek nyilván meglesz a következménye. Ha direkt különcködsz, a közösség nyilván egyre inkább kívülállóként fog rád tekinteni, elvégre te magad teszed azzá saját magad.

Ettől még természetesen nem kötelező a dolog.

2023. júl. 13. 10:31
 5/12 A kérdező kommentje:

4

Mi az, hogy direkt különcködni? Hogyan lehet ezt direkt csinálni?

Kaptam hasonló vádat már.

De nem értettem. Ha valakinek nincs motivációja kommunikálni a körülötte levőkkel mert felismeri, hogy nem azonos az értékrend, akkor az miért különcködés.

Szerintem ráció és elfogadás eredménye a dolog.

2023. júl. 13. 10:36
 6/12 anonim ***** válasza:
30%

"Mi az, hogy direkt különcködni? Hogyan lehet ezt direkt csinálni?"

Pl ahogy te csinálod. Hogy eleve elzárkózol bármiféle kommunikációtól is.

2023. júl. 13. 10:39
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező - ha nem benned van a hiba, akkor fáraszd le a kollégáidat ártatlan témákról való csevegéssel.

Figyeld meg azt, hogy miről szeretnek ők cseverészni, és némileg tetess érdeklődést a témáik iránt. Kérj elnézést, hogy nem értesz részletesebben a dolgaikhoz, de igényeld, hogy kibeszéljék a vakbelüket is a kedvenc témáikban. Etesd az egójukat, hisz ez a legkényelmesebb módja a hülyék megvezetésének.

Mikor semmilyen alkalmazkodás nem jön be, akkor kell keresni a hiba nem látható okát. A leggyakoribb ok a csoport ellened hangolása egy vezető személy által, de nagy ritkán olyan is előfordul, hogy a kiszorított személy intellektusa kínosan alacsony. Az esetek nagy többségében viszont az a cél, hogy az intelligensebb egyénnel elhitessék, hogy ő a hülye.

2023. júl. 13. 10:40
 8/12 anonim ***** válasza:
Kérdező - nem véletlenül a PR szakmában dolgozol egy jómódú család sarjaként?
2023. júl. 13. 10:43
 9/12 Kólauborkával ***** válasza:

Félig megértelek. Van egy számomra hihetetlenül vicces megoldása a dolognak, a legjobb, hogy általában észre sem veszik a poént.

Szóval ilyenkor csak nézz a beszélgetőpartnered szemébe és amikor beszél csak mond, hogy: igen, persze, aha.

Na ezt a 3 szót váltogatod és úgy fog örülni neki a partnered, mintha a legokosabb ember lenne a világon. Én nem értem ezt miért szeretik az emberek, de a többségüket ennyivel le lehet venni a lábáról.

Én meg csak nevetek magamban…. Ez természetesen csak az olyen felszínes ismertségekre igaz, azt akit a barátomnak nevezek nem lenne pofám ezzel lealázni. Vagyis én abszolút annak érezném, ha velem valaki ennyire lenne hajlandó egy kommunikáció során. Próbáld ki, aztán csodálkozz, majd röhögj.

2023. júl. 13. 15:28
 10/12 Gofrisütő ***** válasza:
Nem, de tanácsos jó kommunikáció és hangulat miatt. Illetve mivel az emberi természetben benne van, akkor vagy szándékosan ki akarsz lógni, vagy problémáid vannak ezzel, amivel nincs semmi baj, csak tanácsos felkeresni szakembert, hiszen ahogy mondtam, tanácsos jó kommunikáció és hangulat miatt.
2023. júl. 13. 19:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!