A beilleszkedés kötelező emberi csoportokban?
1
Azt tapasztalom ha nem kommunikálsz, csevegsz akkor egy idő után (kb 6 hónap) elkezdenek ellened fordulni és kóstolgatni.
Ilyenkor kell mindig dobbantanom.
Ez az adott csoportok igényeitől függ. Valahol megkövetelik a tökéletes azonosulást (szervezett bűnözésben utazó cégvezetőcsoport), valahol pedig diplomatikusan ellehetsz, amíg valamilyen legitim indokkal a csoport tagja vagy (pl. gépjármű jogosítvány megszerzése egy tanulócsoportban).
A legnagyobb problémák onnan erednek, hogy az életben megfelelni kívánó személy legitim módon a csoport része lesz (pl. egy középiskolában, egyetemen, munkahelyen, stb.), de a méltóságára titokban rátámadnak a csoportvezetők. Ilyenkor az áldozat nem érti, hogy miért annyira seggfej körülötte mindenki. Ezzel a módszerrel karrierileg egy életre el lehet húzni valakit úgy, hogy az illető fel sem fogja, hogy nem ő volt a szociopata, vagy valamilyen téren a gyengébben teljesítő személy!
A viselkedésednek nyilván meglesz a következménye. Ha direkt különcködsz, a közösség nyilván egyre inkább kívülállóként fog rád tekinteni, elvégre te magad teszed azzá saját magad.
Ettől még természetesen nem kötelező a dolog.
4
Mi az, hogy direkt különcködni? Hogyan lehet ezt direkt csinálni?
Kaptam hasonló vádat már.
De nem értettem. Ha valakinek nincs motivációja kommunikálni a körülötte levőkkel mert felismeri, hogy nem azonos az értékrend, akkor az miért különcködés.
Szerintem ráció és elfogadás eredménye a dolog.
"Mi az, hogy direkt különcködni? Hogyan lehet ezt direkt csinálni?"
Pl ahogy te csinálod. Hogy eleve elzárkózol bármiféle kommunikációtól is.
Kérdező - ha nem benned van a hiba, akkor fáraszd le a kollégáidat ártatlan témákról való csevegéssel.
Figyeld meg azt, hogy miről szeretnek ők cseverészni, és némileg tetess érdeklődést a témáik iránt. Kérj elnézést, hogy nem értesz részletesebben a dolgaikhoz, de igényeld, hogy kibeszéljék a vakbelüket is a kedvenc témáikban. Etesd az egójukat, hisz ez a legkényelmesebb módja a hülyék megvezetésének.
Mikor semmilyen alkalmazkodás nem jön be, akkor kell keresni a hiba nem látható okát. A leggyakoribb ok a csoport ellened hangolása egy vezető személy által, de nagy ritkán olyan is előfordul, hogy a kiszorított személy intellektusa kínosan alacsony. Az esetek nagy többségében viszont az a cél, hogy az intelligensebb egyénnel elhitessék, hogy ő a hülye.
Félig megértelek. Van egy számomra hihetetlenül vicces megoldása a dolognak, a legjobb, hogy általában észre sem veszik a poént.
Szóval ilyenkor csak nézz a beszélgetőpartnered szemébe és amikor beszél csak mond, hogy: igen, persze, aha.
Na ezt a 3 szót váltogatod és úgy fog örülni neki a partnered, mintha a legokosabb ember lenne a világon. Én nem értem ezt miért szeretik az emberek, de a többségüket ennyivel le lehet venni a lábáról.
Én meg csak nevetek magamban…. Ez természetesen csak az olyen felszínes ismertségekre igaz, azt akit a barátomnak nevezek nem lenne pofám ezzel lealázni. Vagyis én abszolút annak érezném, ha velem valaki ennyire lenne hajlandó egy kommunikáció során. Próbáld ki, aztán csodálkozz, majd röhögj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!