Miért ennyire gusztustalan a világ?
A cinizmusba zuhanás magától értetődő.
Az ember egy alapvetően gonoszkodó aljas faj.
Hogyan viselik el sokan ezt nap mint nap?
9
Mindenhol ez megy. Több munkahelyen is megfordultam már. Egyetemen. Suliban. Ugyanaz a minta. Alattomos dögnek mindenhol kecsegtetőbb lenni mint tisztességes polgárnak mert az ugye olyan unalmas meg naiv.
Meg ha nézel híreket akkor legtöbbször ott sem a makulátlan lelkiismeretű emberekről mondanak be híreket.
Ha ismered az emberiség történelmét akkor azt is láthatod, hogy nem a makulátlan lelkiismeretű emberek alakították azt, épp ellenkezőleg.
Igazából a bizonyíték ott van mindenhol.
Még Jézust is képesek voltam legyilkolni.
Akkor miről beszélünk? Mi a mentség?
Kérdező - nem csak Jézust gyilkolták le, hanem Brian-t, Józsi bácsit, Semmelweist, Alan Turing-et, és Spenót papát a kisfiával egyetemben is jó néhányszor.
Szerintem Mézga Aladár példáját követve indulj el esténként felfedezni a világegyetem szociális állapotait a rózsaszínű felfújós rakétáddal - így talán választ kaphatsz az élet nagy kérdéseire!
:)
"Mindenhol ez megy"
Nem, nem igazán. Mennek ilyen dolgok is, de egyáltalán nem nevezhető általánosnak.
Ezt, amit csinálsz, úgy hívják, hogy mazsolázgatás. Amikor direkt csak a te elképzelésedet alátámasztani látszó adatokat veszed figyelembe a halmazból, minden mást pedig ignorálsz, és így alkotsz egy hamis konkluziót.
14
Az emberekben ugyanúgy ott van az állat mint azokban akikből már előjött. A megfelelő körülmények szinte bárkiből kihozzák az állatot. Az aljast.
A történelem során is nagyon kevesen voltak akik mártírhalált haltak azért amiben hittek. Maximum 1-2% -a lehet erkölcsileg ilyen szinten az embereknek.
A nagy többség csupán színészkedik az éppen érvényben levő törvényeknek, divatnak, normáknak megfelelően.
Az igazi gerinces ember ritka mint a fehér holló.
16
Igen, leírtam milyenek. Vagyis napraforgó kategória.
18
Akkor nézd meg a náci német lakosságot, mennyire imádták Hitlert, teljes mértékben jogosnak és elfogadhatónak ítélték meg egyes népek irtását.
Mondom, az ember erkölcse a körülmények függvénye, bárkiből előhozza a lappangó szörnyet.
Ezért ilyen a világunk amilyen.
"Akkor nézd meg a náci német lakosságot, mennyire imádták Hitlert, teljes mértékben jogosnak és elfogadhatónak ítélték meg egyes népek irtását."
Voltak, akik igen. A teljes német lakosságra általánosítani ugyanúgy értelmetlen ostobaság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!