Nem szánalmas, hogy a régészek támadják állandóan rongálással a kincskeresőket, miközben pont a régészek semmisítették meg nemzetünk legfontosabb ereklyéit?
"Amúgy fáradj el egy múzeumba, ott a kiállított tárgyakhoz oda van írva, melyik ásatásból származik."
Nem. Az ÖSSZES magyar múzeumba fáradjon el szépen a kérdező (akár online is, amelyikek elérhetőek), és akkor meglátja, hogy mennyi mindent tártak fel a múltból a régészek.
Aztán fáradjon el az összes olyan helyre, ahol a kincsvadászok által talált leletek vannak közkincsként közszemlére téve.
Kíváncsi leszek, melyikkel végez hamarabb.
# 19
Kedves kérdező!
IDÉZLEK: "A régészek nem fognak soha semmit találni, ugyanis eddig se találtak semmit. Már kérdeztem, de egyiketek se volt hajlandó válaszolni, hogy milyen érdemi leletet találtak Magyarországon a régészek valaha is."
Végül is csak jó 100 000 nyilvántartott régészeti lelőhely van Magyarországon, a múzeumokban pedig alig milliós számú régészeti leletet őriznek, tehát szerinted nyilván nem találtak semmit.
Megmosolyogtató a tudatlanságod és a teljes tájékozatlanságod. Amiből világosan kiderül, hogy akkor beszéltél Te régésszel, amikor én Ferenc pápával, magyarán soha.
Nyilvánvalóan fogalmad sincs mi a régészet, és hogy a régészet mennyire egy komoly, komplex, multidiszciplináris tudomány.
Javaslom, magadat nevetségessé téve, hajmeresztő ostobaságokat írsz, pótold a hiányzó ismereteidet.
Egy kis alap szakirodalom:
Régészeti kézikönyv (559 oldal): [link]
Magyarország régészeti topográfiája (574 oldal): [link]
Összegezve, nem a régészek, a tudományos szakemberek a szánalmasak, hanem sajnos éppen Te, aki nulla tudással, nulla műveltséggel, ész nélkül alkotsz véleményt.
Mikor azt sem vagy képes felfogni, hogy a "kincskeresők" feldúlva, megbolygatva és fosztogatva a magyarországi régészeti lelőhelyeket felmérhetetlen és jóvátehetetlen károkat okoznak. Teszik mindezt elsősorban anyagi haszonszerzés céljával, hogy az előkerült leleteket eladják a feketepiacon. Ugyanis csak a bolygatatlan régészeti lelet teljes értékű, amit szakemberek, azaz régészek tárnak fel szakszerűen, így lehet maximális és teljes információt nyerni a leletegyüttesből.
"Végül is csak jó 100 000 nyilvántartott régészeti lelőhely van Magyarországon, a múzeumokban pedig alig milliós számú régészeti leletet őriznek, tehát szerinted nyilván nem találtak semmit."
vö.
"Már kérdeztem, de egyiketek se volt hajlandó válaszolni, hogy milyen ÉRDEMI leletet találtak Magyarországon a régészek valaha is."
"Már kérdeztem, de egyiketek se volt hajlandó válaszolni, hogy milyen ÉRDEMI leletet találtak Magyarországon a régészek valaha is."
vö.
"Egy kis alap szakirodalom:
Régészeti kézikönyv (559 oldal): [link] "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!