Az Egyetemen miért cikizik állandóan a bölcsészeket a többi más szakon lévőek? De szinte mindenhol. Én GTK-s vagyok, és néha minket is? Van valamiféle hierarchia? Nyilván nem tényleges archimedesi gondolok.
Azért, mert a bölcsészszakok 95% az égvilágon semmire sem jó, fölösleges, töltelékszakok.
Megélni sem lehet belőle, és a társadalomnak sincs rá igazán szüksége, legalábbis nem akkora mennyiségben, ahányan ilyen szakokra mennek.
Másrészt meg azért, mert ezek mind olyan szakok, amihez semmilyen tudás vagy képesség nem kell, csak segg...
Szerintem azért, mert akik ezt a cikizést művelik, nem ismerik a bölcsészképzést és a bölcsészdiplomával rendelkezők munkaerőpiaci statisztikáit.
Szerintem nagyon értelmetlen hierarchiát keresni. Én több szakon végeztem (történész is) és jókat nevettem azon, amit a bölcsészek magukról vallanak (ők magukat sorolják a hierarchia élére!). Akik normálisabbak voltak, azok átlátták, hogy ennek a cikizésnek nincs értelme. Bölcsészkaron, társadalomtudományin és természettudományin szereztem diplomákat és mindegyik nagymértékben segíti a mostani munkám. A bölcsészkaros kurzusok nélkül a mai munkám nem tudnám ellátni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!