A Nagy-Magyarország térkép történelmi térkép vagy revizionista “jelkép”?
10
Úgy értem ezen határokon belül élnek az őshonos magyarok. Tehát nem a bevándorolt magyarok mint pld USA-ban, Németországban stb élő magyarok hanem az őshonos magyarok. Egy nemzeti összetartást (is) szimbolizáló térkép.
Tényleg nem értem miért kell egyből Erdély tankokkal általi lerohanására gondolni. Emögött biztosan áll egy nem kicsi magyargyűlölet.
11. "Emögött biztosan áll egy nem kicsi magyargyűlölet."
Idézek a 8 - as válaszolótól.
"megkövetelhető objektivitást hazaárulásnak tekintik"
Előre elmondták és mégis beleestél.
Attól, hogy neked az etnikai határok nem számítanak, másoknak lehet, hogy igen és rossz néven veszik, ha egy olyan területet, ahol az ő népük van többségben, sőt ahol gyakran magyarok mem is élnek és nem is éltek történelmileg (Horvátország) a magyar nemzeti színekkel reprezentálsz. Lehet, hogy szerinted hülyeség, hogy így éreznek, de megvan rá az okuk, ugyanis nem titok, hogy nem kevés magyar akarja a mai napig elcsatolni ezeket a területeket. Nem kevés gyűlölet árad feléjük. Ráadásul ha ezt a mai nemzeti színekkel teszed és nem mondjuk a történelmi címmerekkel, akkor ennek van egy olyan fenhangja is, hogy azokat a határokat ma is aktuálisnak tartod.
Gondolj bele, mi lenne ha az olaszok a Római Birodalom körvonalaival, de a modern Itália trikolorjával ellátott matricákat tapasztgatnának a kocsijaikra és úgy jönnének ide "Pannóniába". Vagy a törökök Ottomán Birodalmas matricával jönnének ide. A Nagy Magyarország térképet nem tudod úgy használni ilyen helyzetben, hogy annak ne legyen történelmi utalása, ha pedig azt akarod, azt imperializmusnak hívják.
8-as vagyok
Bizony, kedves kérdező, talán nem is tudod, mik voltak az elcsatolt területen az etnikai arányok. A Romániához került területen volt a legnagyobb a magyarok aránya, de a román etnikum ott is abszolút többségben volt.
13
De ez miért tényező csak a magyarok esetében? Franciák sem voltam többen mint 40% a 19-ik század elején, nem vesztettek területet és asszimiláltak a “kisebbség” nagy részét mára. Tehát önmagában az etnikai összetétel nem annyira volt tényező mint az, hogy ki áll a győztes oldalon. Most komolyan, britek, franciák, amcsik mondták meg nekünk magyaroknak, hogy etnikai asszimiláció az csúnya dolog?
Trianonkor a határokat amúgy is úgy húzták meg, hogy a lehet legynagyobb területek kerüljenek a szomszédokhoz. Vajdaságban például a magyarok relatív többségben voltak, ahogy Kárpátalja nyugati részén, felvidék déli és Erdély északi részén.
12
Nem hinném, hogy Magyaroszág olyan szinten birodalom lett volna mint Róma. Rossz analógia.
Persze, hogy lehetett volna etnikailag igazságosabb határokat kijelölni 1920-ban. Amiről azonban ez a topik szól az a Nagy-Magyarország iránti önmarcangoló nosztalgia. Amit én (13) az etnikai arányokról írtam, abból csak az következik, hogy a történelmi Magyarország határai még kevésbé reprezentálták az etnikai határokat, mint a trianoniak.
Félreértés ne essék, nemcsak a magyar revízionizmust gondolom tragikomikusnak, hanem ugyanilyen sajnálatos batomságnak gondolom a nagyromán, meg nagyszerb illúziókat. A különbség csak annyi, hogy a magyar miniszterelnök sálja miatt nekünk kell pironkodni, a szerbeknek meg a sajátjuk miatt, ha kell.
16
Erdély tekintetében pedig , mindent figyelembe véve, azt gondolod, hogy őket illeti meg teljes egészében? Mi
14. Ne hasonlítsd a kettőt, a Franciák nem tőlük teljesen különböző népeket asszimiláltak, hanem közeli rokonokat. Az okkitánt például meg lehet érteni francia tudással.
Senki nem vitatja, hogy álszentek voltak, de amit a franciák csináltak, a magyarok nem tudták volna megcsinálni mondjuk a szlovákokkal. És igen, a határok nem lettel igazságosan meghúzva, de az előtte lévők még igazságtalanabbak voltak etnikai szempontból.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!