Mi a véleményetek a pszichológiáról, mint tudományág? Mit gondoltok azokról az emberekről, akik nem tekintik olyan értékű tudománynak, mint például a természettudományokat?
Úgy veszem észre, hogy egész sokan vannak Magyarországon, akik úgy tekintenek a pszichológiára, mint valami kuruzslásra, szerintem (és ezt fontos kiemelni, mert az enyém is csak egy a sok vélemény közül) csak azért, mert kevésbé kézzelfogható, mint a természettudományok például. Hallottam olyat, aki egyenesen büfészaknak nevezte a pszichológiát, pedig az az egyike az igazán nehéz szakoknak. Mások szimplán csak nem hiszik el, hogy képes egy pszichológus, nyilván a saját szakterületén, valódi segítséget nyújtani úgy, ahogy egy orvos teszi az övén. Nektek mi a véleményetek erről?
Én a magam részéről szeretnék pártatlan maradni, már amennyire ez jelen helyzetben lehetséges, mert az egyértelműen kiderült, hogy én hogyan vélekedek a téma felől. Tehát az enyémmel ellentétes vélemények is nagyon érdekelnek, sőt, valójában azokra lennék igazán kíváncsi.
Milyen "kutyámat"? :DD Bármilyen hihetetlen, de egyeseknek van élete, és nem lógnak egész nap a GYK-n. :)
Amúgy tessék: [link]
Képzeld, értettem az idézett részt. Nem állítom, hogy a könyv minden egyes mondatát elsőre sikerült teljes mértékben felfognom (vannak benne elég kacifántos megfogalmazások), de mégis milyen szófordulatokat kéne ebben definiálni? Egyébként meg minden fejezet végén szerepel ajánlott irodalom, ahol részletesebben utána lehet olvasni a témának, illetve még mindig létezik egy csodás találmány, amit úgy hívnak, hogy Google. De ez egy tankönyv, elsősorban pszichológia szakos hallgatóknak. Feltételez valamennyi előzetes tudást, a szükséges dolgokat pedig magyarázza. Ugyanis vannak benne részletes magyarázatok, még akkor is, ha neked pont nem sikerült egy olyat kimásolnod. Ha te ezt nem érted, az nem az én hibám.
A pszichológiatudásommal pedig nem hencegtem, mivel nem gondolom, hogy az ember (egy normális ember) a tanulmányai során elsajátított dolgokkal igazán henceghetne. Mind tanultunk valamit, egyesek kicsit több évig, vagy esetleg kicsit szokatlanabb területeken. Én sem értek marha sok dologhoz, ezt nyíltan bevallom, mert nem azokat tanultam, ezért nem is próbálnék meg okoskodni azzokkal a témákkal kapcsolatban. De úgy látszik, ez közöttünk a különbség...
34!
Illik rád a lépcsőház jelző!
36!
Amelyik kutya ugat az nem harap.
Akkor legyél szíves erről felvilágosítani négypipás válaszolót, aki szerint általános iskola 2. osztályos értő olvasással meg lehet érteni.
Ha nem teszed meg, komolyanvehetetlen vagy.
Ismétlem, nem mindenki ezen az oldalon éli az életét.
Azt azért te sem gondolod komolyan, hogy minden hülyeséget megcsinálok, amit kérsz, különben (szerinted) komolyan vehetetlen vagyok? :D A négy pipás válaszolónak az a véleménye, nekem meg az, amit leírtam. Semmi közöm hozzá, hogy mit gondol. Az meg végképp nem érdekel, hogy neked ez tetszik-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!