Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Más is sok párhuzamot lát a...

Más is sok párhuzamot lát a szociopaták és incelek között?

Figyelt kérdés
A sok abúzus következtében antiszociálissá válnak úgy tűnik.
2022. júl. 23. 12:04
 1/6 anonim ***** válasza:
89%
Az a baj, hogy én összesen egyetlen egy darab incelt ismerek, aki itt a GYK-n szokott vergődni a Tudományok rovatban. Az kőkeményen szociopata, és nem tudom, hogy mennyire torzítja a valóságot az, ha őbelőle indulok ki az incelek megítélését illetően. Tényleg kíváncsi lennék rá, hogy minden incel szociopata-e, mint a mi házi incelünk (vagyis hogy a szociopátia és az incelség kéz-a-kézben jár-e), vagy ez csak neki a problémája-e. Egyiket sem látom nagyon életszerűtlennek, viszont más incelt nem ismerek, annyira viszont nem érdekel a téma, hogy törjem magam a válaszért.
2022. júl. 23. 14:13
 2/6 anonim ***** válasza:
86%

Talán annyiban lehet találni párhuzamot a 2 fogalom között, hogy az incelek és szociopaták is tárgyakként kezelik az embereket.

Viszont a szociopatáknak van konkrét célja, amire van konkrét tervük, és nem félnek azt megvalósítani. Ezzel szemben az inceleknek még csak konkrét céljuk sincs, így nem is tudnak rá tervezni, ennek hiányában a megvalósítástól meg egyenesen rettegnek.

Emiatt én inkább szimpla depressziós problémára tippelnék az incelek kapcsán, mert annak a kialakulásához az önbizalomhiány is jelentősen hozzájárul.

2022. júl. 23. 16:10
 3/6 A kérdező kommentje:

2

Nem érintetted a rossz tapasztalatok, traumák szerepét.

2022. júl. 23. 18:18
 4/6 anonim ***** válasza:
68%

3-nak: Köszönöm az észrevételt!

Azért nem tértem ki az esetleges korábbi külső befolyásoló tényezőkre, mivel azok kronológiai megléte már jelentősebb különbséget eredményezhet a szociopata és incel fogalmak között.

A szociopaták esetében többnyire szükséges és elégséges a pl. gyerekkori trauma megléte a későbbi viselkedésükhöz. (Tudatalatti berögződés = későbbi furcsa megnyilvánulás.)

Ezzel szemben az inceleknél nem szükséges, és csak néha elégséges a korábbi "tapasztalat" a gondolkodásmódjuk kialakulásához. (Önbizalomhiány és/vagy csalódás = bemagyarázás, mások hibáztatása.)

Habár ez a mások hibáztatása típusú filozófia megjelenhet az antiszociális és szociopata személyeknél is.

2022. júl. 23. 18:44
 5/6 anonim ***** válasza:
nem
2022. júl. 23. 22:49
 6/6 anonim ***** válasza:

Neked valamiért nagy fétised hogy elmondhasd magadról hogy pszichopata vagy minimum szociopata vagy

Ez csak a kisebb tiniknél menő

2022. júl. 24. 09:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!