Rendben van az, hogy mindenki mást gondol a világról?
Igen, szerintem addig rendben van, amíg nem ártunk vele a másiknak és nem kényszerítünk rá dolgokat.
Tudtommal soha nem volt olyan, hogy mindenki egységesen ugyanazt gondolta. Ha erre akarták kényszeríteni az embereket, akkor az általában vérfürdőbe, népirtásba torkollott.
Ott meg ahol tolerálják egymást az emberek békesség és fejlődés van.
Szóval nekem egyértelmű, hogy mi a jobb.
Ez pontosan így van jól, hogy mindenkinek legyen saját véleménye! Ez így normális, így van értelme. Ha az adott egyén találkozik olyan véleménnyel, ami eltér a sajátjától, akkor legyen képes következtetéseket levonni, és az alapján mérlegelni, hogy marad/változtat az addigi véleményén, és a döntéshozatal okát legyen képes alá is támasztani!
Természetesen a véleményt akkor célszerű megosztani másokkal, ha kérdezik. Ha csak sokak által hangoztatva van, az nem jelenti azt, hogy igaz/jó is az adott vélemény. Egy vélemény másokra erőszakolása szerintem is baromság, mert jelentősen csökkenti az egyéni gondolkodás, józan paraszti ész alkalmazását.
Nincs rendben. Egy normális világban mindenki azt és úgy gondolná ahogy én. Aki meg nem, az rálenne kényszerítve.
Így végre rendesen működne a világ.
Énszerintem jobb lenne a világ, ha mindenki úgy gondolkodna, ahogy én. Szerinted is jobb lenne a világ, ha mindenki úgy gondolkodna, ahogy te? Igen, szerintem is.
Azt hiszem jobb, hogy nincs előírva, hogyan kell gondolkodnunk. Még akkor is, ha mindenféle ezós hülyeség ugyanakorra teret kap is a médiában, mint a tudományos megközelítés. Persze a veszélyek miatt lehet azt is gondolni, hogy neeem, azért mégse! Mert ott vannak pl. a homeopatikusok, meg oltástagadók, akik téveszméik miatt veszélynek teszik ki magukat.
Erre - tagadhatatlanul cinikusan - azt mondom, hát bizony mindnenki a saját sorsának pogácsa, az evolúció elrendezi az ilyeneket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!