Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » A magyarok eredetileg szkíták...

A magyarok eredetileg szkíták voltak?

Figyelt kérdés

Illetve, ha nem, mi közük van a szkítákhoz?

Régebben, mintha azt tanították volna, hogy igen, de most olvastam utána és én most már nem értem annyira ezt. Ha gondoljátok forrást is adhattok meg válaszotokhoz. Hozzátéve, hogy lehet, hogy az csak egy irodalmi műben egy hasonlatként lett tanítva, hogy a magyarok szkíták, csak akkor félreértettem. Vagy lehet, hogy nem azonos a szittyával és a két szó hasonlósága okozta a keveredést.

2022. júl. 19. 02:59
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
27%
A szkíta eredet kb minden középkori krónikában szerepel, többek között a Képes Krónikában is... a tényeket lehet tagadni, csak nincs értelme.
2022. júl. 20. 13:02
 12/13 anonim ***** válasza:
18%
#11 Pontosan. Csak van nèhàny bolsi itt az oldalon, aki ezt tagadja.
2022. dec. 8. 11:42
 13/13 anonim ***** válasza:
47%

Az Enarei, egyes számban Enaree, szkíta papok és sámánista jósok voltak, akik fontos szerepet játszottak a szkíta vallásban. Nőként azonosították őket, és születésükkor hímnek jelölték őket.

Micsoda magyarság kutatás lehet, ha a turuLmadáról kiderül, hogy transznemű volt. :,,DDDDDD

Nem beszélve, hogy fiatalon ha akarták, akkor megkasztrálhaták őket.

A szkiták lovasíjászok között sok nőnek kamaszkorában levágták a mellét, mert akkor lesznek igazi nők. Ezzek a nők addig nem vesztették el a szüzességük, amíg egy férfit nem ölnek meg egy csatában. Micsoda amazonokra vágyhatok.:D

2023. júl. 1. 18:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!