A tárgyak tulajdonságai, minek a tulajdonságai? (Kifejtem)
Pl. Itt a takaróm, meleg, puha, rózsaszínű, változékony formája van
stb., ezek a milyenségei, vagyis tulajdonságai, vagy jellemzői. De minek a jellemzői ezek? Mi az ami ilyen? (Mert a takaró szó, vagy a pamut szó, ezekre a tulajdonságokra utalnak, nem pedig a tulajdonságok tulajdonosára, ami olyan amilyen.)
"kb. 5x írtam le a takaró szó vagy bármilyen dolog szó a tulajdonságokat jelöli.."
Csakhogy nem így van. A takaró szó jelenti a fizikai objektumot, amire az emberek ennek hallatán gondolnak, és ennek a dolognak vannak tulajdonságai.
"Csakhogy nem így van. A takaró szó jelenti a fizikai objektumot, amire az emberek ennek hallatán gondolnak, és ennek a dolognak vannak tulajdonságai."
Amire ennek hallatán gondolnak? Jó de akkor a tulajdonságok egy képzeletbeli fogalom tulajdonságai. Ez a gazda amit te mondasz csak képzeletbeli.
De a dolgok képzeletbeli gazdája az én befolyásom alatt van, akkor ugyanoda lyukadunk ki mint a másik okos hozzászólónál hogy én vagyok a gazdája.
" Jó de akkor a tulajdonságok egy képzeletbeli fogalom tulajdonságai"
Nem, azon tárgy tulajdonságai, amit takarónak hívunk. Az pedig egy valós fizikai objekum, nem épp képzeletbeli.
"Nem, azon tárgy tulajdonságai, amit takarónak hívunk. Az pedig egy valós fizikai objekum, nem épp képzeletbeli."
Az előbb túlbecsültelek.
Nincs olyan tárgy amit takarónak hívunk, csak a tulajdonságai. Bizonyíték: Vedd el a tulajdonságait, mi marad? Hol van az objektumod? Az előbb már magad írtad hogy a tulajdonos gondolatbeli, tehát nem valós, elképzelt. Meg kell innom a kávémat, ezt már sokadjára kell tisztázni 😡
"Nincs olyan tárgy amit takarónak hívunk, csak a tulajdonságai. Bizonyíték: Vedd el a tulajdonságait, mi marad?"
Hogyne lenne? A tulajdonságok ahhoz a tárgyhoz tartoznak, amit takarónak hívunk, nem léteznek önmagukban.
Most már teljesen megértettem hogy nem érted amiket leírtam, ezért most hogy megkávéztam ledőlök kicsit pihizni, holnap hajtás lesz szerintem, és most kifejtem jobban hogy megértsd, de ha most sem fogod megérteni magamhoz nyúlok :D
"Hogyne lenne? A tulajdonságok ahhoz a tárgyhoz tartoznak, amit takarónak hívunk, nem léteznek önmagukban."
Nagyon jó hogy észrevetted hogy a tulajdonságok nem létezhetnek önmagukban, én is ezt gondolom, ha akarod kifejthetnéd hogy miért gondolod így..
De ha megfigyelem a rózsaszínű, mesés tapintású takarócskámat pontosabban, feltűnik hogy mindaz amivel letudom írni az tulajdonság, és ha ezeket kiveszem nincs ott takaró, tehát a takaró szóval csak a tulajdonságai összességére utalsz, illetve egy elmei elképzelésre. Tehát te a takaró szóval a tulajdonságok gazdájának, önmagukat mondod, ez pedig logikai hiba mert önmaguknak nincs léte, gazda nélkül(te magad írod ezt, hogy nem léteznek önmagukban), mégsem találod a gazdát...de már rájöttünk ki a gazda, te még hátrébb voltál, eddig nem akartad megérteni, de most már nyugodtan alhatok 1 órát.
"De ha megfigyelem a rózsaszínű, mesés tapintású takarócskámat pontosabban, feltűnik hogy mindaz amivel letudom írni az tulajdonság, és ha ezeket kiveszem nincs ott takaró"
Csakhogy a tulajdonságokat nem tudod csak úgy kivenni, mivel azok továbbra sem léteznek önmagukban. Ha valami létezik, azzal együtt jár hogy lesznek bizonyos paraméterei, jellemzői, tulajdonságai, amik meghatározzák, hogy az adott dolog milyen. Ettől tartoznak ahhoz a dologhoz.
"Tehát te a takaró szóval a tulajdonságok gazdájának, önmagukat mondod"
Nem, a takaró szó alatt szimplán arra a tárgyra gondolok, ami arra való hogy este alvás közben magamra húzva kényelmes és meleg legyek. És ennek a tárgynak van mérete, színe, súlya, stb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!