Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » A tárgyak tulajdonságai,...

A tárgyak tulajdonságai, minek a tulajdonságai? (Kifejtem)

Figyelt kérdés

Pl. Itt a takaróm, meleg, puha, rózsaszínű, változékony formája van

stb., ezek a milyenségei, vagyis tulajdonságai, vagy jellemzői. De minek a jellemzői ezek? Mi az ami ilyen? (Mert a takaró szó, vagy a pamut szó, ezekre a tulajdonságokra utalnak, nem pedig a tulajdonságok tulajdonosára, ami olyan amilyen.)

2022. júl. 9. 15:03
A kérdező szavazást indított:
Sajnos a dolgok tulajdonságai gazdátlanok, mert a "dolog" szó a tulajdonságai összességére utal.
Ez egy paradoxon, ezidáig sajnos megoldatlan
Van magyarázat
3 szavazat
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
100%
Ezek mind fizikai tulajdonsagai. Meleg, a hoenergiaja, a jo hotarto kepessege. Puha - rugalmas kepesseg, hajlekony. Szin - fenyvisszaverokepesseg.
2022. júl. 9. 15:05
 2/31 A kérdező kommentje:
Minek a fizikai tulajdonságai? Van más tulajdonsága is mint fizikai?
2022. júl. 9. 15:07
 3/31 anonim ***** válasza:
100%
Igen: pl. kémiai, biológiai...
2022. júl. 9. 15:16
 4/31 A kérdező kommentje:
Igaz, köszi, most minden tulajdonságot egy kalap alá veszek mert nem akarok ezekbe mélyebben belemenni, a főkérdés, hogy minek a tulajdonságai, mert a szavaink amiket adunk a dolgoknak, a tulajdonságai összességét jelentik, de nem tudjuk hogy minek a tulajdonságai.
2022. júl. 9. 15:27
 5/31 anonim ***** válasza:
79%
Attól tartok, nem értem pontosan a kérdést, át tudnád fogalmazni?
2022. júl. 9. 17:01
 6/31 anonim ***** válasza:
79%
Hogyhogy minek a tulajdonságai? A takaródé.
2022. júl. 9. 17:07
 7/31 anonim ***** válasza:
73%

Az anyagösszetételnek és a te érzékelésednek az eredője.

Például a puha nem bír jelentéssel mindaddig, míg te azt a hordozót meg nem érinted és ilyennek találod. Az a tulajdonság a te agyadnak a képzete, mert kellemesnek találod és így nevezted el azt az érzést, amit kivált belőled.

A falevél zöld színe például neked zöld, mert ezt a jellegzetességét így nevezted el. Fizikai szempontból például ez egy fényelnyelő képesség, amelynek hatására a fény ebben frekvenciasávban jut a szemedbe.

A kemény pedig mindössze a tested valamely részével való összehasonlításban azt fejezi ki, az anyagrészei közötti kohézió jóval nagyobb, mint a tested részei között. Ezért fog fájni a sípcsontod, ha beverted, és ezért jön le a bőröd, ha nagy lendülettel végig csúszol a földön.

2022. júl. 9. 17:40
 8/31 A kérdező kommentje:
Köszi #7, megfontolandó a hozzászólásod.
2022. júl. 10. 07:17
 9/31 A kérdező kommentje:
#6, hát ja mivel gyenge az eszed, jól tartasz hogy nem érted, kb. 5x írtam le a takaró szó vagy bármilyen dolog szó a tulajdonságokat jelöli..😡
2022. júl. 10. 07:20
 10/31 A kérdező kommentje:

"Az anyagösszetételnek és a te érzékelésednek az eredője."

Kezdelek kapizsgálni, vagyis én vagyok illetve az érzékelésem a tulajdonságok gazdája? Én vagyok a tulajdonságok gazdája? Dehát ez szenzációs. :D

2022. júl. 10. 07:24
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!