Legideálisabb államforma?

Figyelt kérdés

2022. jún. 15. 13:25
1 2 3 4
 21/31 rmf730 ***** válasza:
Igazából még annyit az anarchista társadalmi formáról, hogy ha érthető és föleg megjegyezhető és ertelmes törvényeket kell csak betartani akkor mindenki be is tartja őket... plusz alap az hogy csak olyan szabályokat hoznak amikkel mindenki egyet ért(csak közössegen belüli szabályozás) mindenki! Nem csak a fele kétharmada vagy az sem... ha nem kényszerítenek hülyeségre akkor nem akarsz lázadni....
2022. jún. 26. 10:42
 22/31 Kólauborkával ***** válasza:
Ilyen “anarchiában” ami inkább demokrácia szerintem kb. 30 főnél nagyobb csoportok nem tudnának kialakulni illetve semmilyen szervezést igénylő nagy feladatot nem lehet elvégezni. Tehát áramod sem lesz és plázák sem, illetve a mostaninak megfelelő egészségügyi ellátás sem… ezekhez mind szervezés kell a szervezést pedig egy hierarchikus rendszerben lehet rendesen megtenni.
2022. jún. 26. 10:59
 23/31 anonim válasza:
Ezek nem anarchista társadalmak amikről te beszélsz, hanem kommunák. Amikkel nincs is semmi bajom. Azzal viszont már annál inkább, hogy vannak olyan szellemileg visszamaradott, választójoggal rendelkező egyének, akik azt hiszik, hogy ez a forma az egész társadalomban működőképes lenne. A legviccesebb része a történetnek, hogy ezek a fentemlített emberek neveznek másokat agymosottaknak :D Ember! Még a kommunizmus sem tudott megvalósulni soha, nem hogy az anarchia :D Még az ősközösségek sem voltak teljesen anarchikusak. Fogalmad nincs a társadalom működéséről, egy álomvilágban élsz, rmf730.
2022. jún. 26. 17:40
 24/31 rmf730 ***** válasza:

Szóval léteznek sokkal nagyobb közösségek mint 30 fő!! És Anarchista a társadalmi rendeződésük attól hogy kommunák! csak projecteknek van vezetője és szabad tanácskozások vannak a döntésekről... és van nagyobb project is lásd auroville de nagyon sok olyan is van amit nem találsz meg az interneten...

Én láttam egy hónapos 4000 fős szerveződést is baj nélkül lezajlani anarchista szervezéssel... mindenkinek volt mindene... arról nem beszélve hogy amit 30-40 ember nem tud összerakni arra nincs is valójában szükség....

2022. jún. 27. 01:52
 25/31 rmf730 ***** válasza:

És a 4-500 főnél nagyobb közösségek csak a betegségek és a személytelenség hordozói,

személyes kapcsolatokkal és helyi termeléssel lehet nyugodt stabil életet teremteni

2022. jún. 27. 01:54
 26/31 Kólauborkával ***** válasza:
Akkor tudnám te is miért az internetet használod meg az áramot, elvégre nincs is rá szükség a te megfogalmazásod szerint… ugyanis tudod te hány ember kell ahhoz, hogy áramod legyen? Az internet? Nincs is rá szükség…
2022. jún. 27. 06:21
 27/31 rmf730 ***** válasza:
Hogy felvilágosítsalak!! Napelem kell az áramhoz !!! Semmi más... az életem nem itt van( veletek ellentétben) a saját gyengeséged kivetítése másokra pedig szintén csak téged érint... mielőtt másokat próbálsz szánalmas módon zavarba hozni a saját tudatlanságod kivetítésével, előbb gondolkozz... az hogy te nemérted még nem jelenti hogy nem igaz vahy nem működik... amúgy meg : hogy találnál megoldást ha csak kifogást keresel?!
2022. jún. 28. 11:06
 28/31 Kólauborkával ***** válasza:
52%

És a nap elem miként készül? Hogyan juttatod el egyik pontból a másikba?

“Az áramhoz csak napelem kell” - megnézném ahogy felhasználod azon a feszültségen, amin a napelem termeli… igazából az én oldalamról te tűnsz tudatlannak, a napelem sem fán terem. Hidd el, egy egyszerű generátort lehetetlenség megépíteni kb.: 100 másik ember munkája nélkül, ha a 0-ról kezded annyi folyamat van benne. És akkor a transzformátort, az erőátvitel többi berendezéséről egy mukkot sem ejtettem… szóval inkább maradj annál amit TUDSZ és ne pofázz bele fölényesen olyanba amiről mukkot sem tudsz…

2022. jún. 28. 13:36
 29/31 rmf730 ***** válasza:
itt egyedül te pofázol testvérem és tudatlan is csak te vagy és ezt folyamat bizonyítod...a válaszod annyit sem ér hogy gondolkozzon rajta az ember...
2022. jún. 28. 18:53
 30/31 rmf730 ***** válasza:

Én a természetben élek a tévtudataid nélkül és mindenem meg

van áram nélkül is(használom ha van de nem muszály... az hogy ez neked elképzelhetelen az a te problémád meg a rabszolgatartó társadalomnak amiben hiszel sőt eltartod a rendszert ami csak kihasznál... és nem vagyok rabszolga és egáészséges emberi kapcsolataim (is) vannak...

2022. jún. 28. 18:58
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!