Benne lennél egy "tudományos kutatásban?" Lentebb.
Abban kellene segítenetek,
-főleg ateistak, joghallgatók, elkötelezettségtől mentesek- hogy ha a Bibliait lehet csak alapul venni, mennyire álja meg a helyet JT. és, több nézetben merőben eltérő, keresztény érvelés közöt. Melyik álná meg a helyét?
1. háromság, 2. halhatatlan lélek, 3. pokol, mint örök gyötrelem helye.
Jehova Tanúi hitnézete az említett 3 témában eltér elég markánsan a többi keresztény nézettől. A Bibliából kikeresve, kinek lehetne igazat adni? Egy kis kutatás kell hozzá...
Ki állna meg, egy bíróságon? Mármint a hitnézete alapján. Így oké, Dani?
Köszi. Csak a játék kedvéért.
Tehát, valaki(k).
1 sehol nincs világosan említve. a szentháromság konstrukciója azon alapul, hogy bizonyos újszövetségi mondatokat a mainstream keresztény értelmezés közvetett ráutalásnak vesz.
2 nincs minden kétséget kizárólag megemlítve, hogy minden lélek örökké létezik-e valamilyen állapotban. itt szerintem egyik álláspont sem erősebb a másiknál.
3 a túlvilági örök szenvedés lehetősége meg van említve. ez esetben a jehovások azok, akik túltolták a leírtak csűrését-csavarását.
"A Bibliából kikeresve, kinek lehetne igazat adni?"
ha ezt csak igy el lehetne donteni, akkor a keresztenysegnek egyetlen verzioja letezne, pont.
Ezt vallás kategóriába kellett volna inkább.
Itt nem annyira szokták szeretni a vallásos témákat 😅
Én amúgy J.T.-s családban nevelkedtem (bár nem tartom magam annak) viszont lehet kihagyom mert nekem eleve így van meg fejben
Jó a kérdés kérdező.Kár lett volna másik topikba tenned,mert ez bölcsészet.
Aki meg sem érti a kérdést,de beszél,annak nincs semmije.
Aki azért beszél mert úgy véli hogy jobban tudja,annak sincs semmije.
Aki figyel,megért,elemez és beszél,arra figyelj.
Első két pont fikció,a harmadik valós,de a téridő pozícióját pontosítani illenék a jó erkölcs nevében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!