Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Benne lennél egy "tudományos...

Benne lennél egy "tudományos kutatásban?" Lentebb.

Figyelt kérdés

Abban kellene segítenetek,

-főleg ateistak, joghallgatók, elkötelezettségtől mentesek- hogy ha a Bibliait lehet csak alapul venni, mennyire álja meg a helyet JT. és, több nézetben merőben eltérő, keresztény érvelés közöt. Melyik álná meg a helyét?

1. háromság, 2. halhatatlan lélek, 3. pokol, mint örök gyötrelem helye.

2022. febr. 18. 11:15
 1/8 MDaniel98 ***** válasza:
94%
Tessék?
2022. febr. 18. 11:24
 2/8 A kérdező kommentje:

Jehova Tanúi hitnézete az említett 3 témában eltér elég markánsan a többi keresztény nézettől. A Bibliából kikeresve, kinek lehetne igazat adni? Egy kis kutatás kell hozzá...

Ki állna meg, egy bíróságon? Mármint a hitnézete alapján. Így oké, Dani?

2022. febr. 18. 11:38
 3/8 anonim ***** válasza:
89%
Ez semmilyen szempontból nem jogi kérdés, így bíróságon egyik sem állná meg a helyét.
2022. febr. 18. 11:45
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszi. Csak a játék kedvéért.

Tehát, valaki(k).

2022. febr. 18. 11:48
 5/8 anonim ***** válasza:
91%

1 sehol nincs világosan említve. a szentháromság konstrukciója azon alapul, hogy bizonyos újszövetségi mondatokat a mainstream keresztény értelmezés közvetett ráutalásnak vesz.

2 nincs minden kétséget kizárólag megemlítve, hogy minden lélek örökké létezik-e valamilyen állapotban. itt szerintem egyik álláspont sem erősebb a másiknál.

3 a túlvilági örök szenvedés lehetősége meg van említve. ez esetben a jehovások azok, akik túltolták a leírtak csűrését-csavarását.

2022. febr. 18. 13:10
 6/8 anonim ***** válasza:
83%

"A Bibliából kikeresve, kinek lehetne igazat adni?"

ha ezt csak igy el lehetne donteni, akkor a keresztenysegnek egyetlen verzioja letezne, pont.

2022. febr. 18. 16:29
 7/8 anonim ***** válasza:

Ezt vallás kategóriába kellett volna inkább.

Itt nem annyira szokták szeretni a vallásos témákat 😅

Én amúgy J.T.-s családban nevelkedtem (bár nem tartom magam annak) viszont lehet kihagyom mert nekem eleve így van meg fejben

2022. febr. 18. 16:41
 8/8 Tak ***** válasza:
9%

Jó a kérdés kérdező.Kár lett volna másik topikba tenned,mert ez bölcsészet.

Aki meg sem érti a kérdést,de beszél,annak nincs semmije.

Aki azért beszél mert úgy véli hogy jobban tudja,annak sincs semmije.

Aki figyel,megért,elemez és beszél,arra figyelj.

Első két pont fikció,a harmadik valós,de a téridő pozícióját pontosítani illenék a jó erkölcs nevében.

2022. febr. 18. 18:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!