Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Voltak valaha cigány nemesek?

Voltak valaha cigány nemesek?

Figyelt kérdés
Volt a történelemben olyan cigány család, aki nemesi rangot kapott? Miért kapták? Jellemző volt valahol?

2022. jan. 24. 17:26
1 2 3 4 5 6 7
 31/61 A kérdező kommentje:

#27.

Megint kevered a szezont a fazonnal. Mi köze egymáshoz az ezekben a forradalmakban és háborúkban szolgáltaknak a nemességhez? A II. világháborúban a cigányok eleve üldözöttek voltak, szóval a többségük nem katona, hanem munkaszolgálatos volt a fronton.

#28.

Nem igaz. A cigányok gyalog jöttek be, elmaradottak voltak jellemzőek.

A zene valóban, de a zsidók és az izmaeliták voltak a kereskedők.

A huszárok nem voltak feltétlenül nemesek.

#29.

Ezen meg hatalmasat röhögtem. '56-ban kommunizmus volt, eleve nem volt nemesség. Mire is akarsz kilyukadni???

2022. febr. 15. 20:06
 32/61 anonim ***** válasza:

30 én meg történelem érettségis vagyok... tudom jól mit beszélek! valamint nagyon sokan tanulmányoztam a középkort...

te városiasodásról beszélsz de az is csak később volt és itt csak te kevered a fazont a szezonnal!

a tábornoki rang és katonai rangok többségében egyéni képességek alapján volt mérvadó! nem hiába volt annyi tábornok római császár ja és a semmiből jöttek ők is...

2022. febr. 15. 20:07
 33/61 anonim ***** válasza:
32 vagy szándékosan érted félre vagy ennyire hülye vagy... arról beszéltem hogy a katonaság mindig meghatározó volt a cigányoknál ezért nem kizárt hogy néhány a középkorban kapott kisnemesi címet! mert mint az kiderült elég nagy pozíciókat elértek! és de a cigányság kereskedett is! a zsidók csak később kereskedtek!
2022. febr. 15. 20:08
 34/61 A kérdező kommentje:

#33.

Érettségit bárki el tud érni.

2022. febr. 15. 20:11
 35/61 anonim ***** válasza:

"Nem igaz. A cigányok gyalog jöttek be, elmaradottak voltak jellemzőek." semmiköze ennek ahhoz amit írtam! zsigmond császár és több magyar király és még a pápa is adott nekik leveleket amikkel szabadon adó mentesen élhettek és kereskedhettek és zenélhettek!

ez történelmi tény... te csak cigányellenes vagy csak az a baj hogy régen a cigányság eléggé rendkívüli és "nagy" volt... 1980-2010 fele nagyon gázak voltak most kezd egy pár visszatérni és jobbá válni de még mindig sok aki gáz életet él...

2022. febr. 15. 20:12
 36/61 anonim ***** válasza:
35 ez igaz... habár nem ez a mérvadó hanem van bizonyítványom töriből... te meg csak még a törit sem ismered...
2022. febr. 15. 20:13
 37/61 A kérdező kommentje:

#33.

Illetve, ha ilyen helyesírással írod meg, nem feltétlenül mindenki. :-D XDD

#34.

Miféle kisnemesi cím? Nincs ilyen.

A zsidók csak később? Na, ne röhögtess!!!! A zsidók és az összes szemita nép kereskedőnép volt. Az ókorban is már kereskedtek!

2022. febr. 15. 20:13
 38/61 A kérdező kommentje:

#37.

Oksii! :-) Reklamálj az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. :-)

2022. febr. 15. 20:14
 39/61 anonim ***** válasza:

"Egy történelmet hallgató és országos eredményekkel is rendelkező fickó."

aha persze nagyon is és ezért hordasz össze vissza minden butaságot :DDD

kérdező a 31-es kommentemre reagálj ;)

38 hát igen az a fránya helyesírás... mondjunk te helyesen írsz de még is butaságokat is valótlanságokat hordasz össze vissaz töriből :D és akkor te vagy

"Egy történelmet hallgató és országos eredményekkel is rendelkező fickó." :DDD

2022. febr. 15. 20:15
 40/61 A kérdező kommentje:

#31.

A családról semmiféle feljegyzés nincs, ezen a vajdán kívül.

2022. febr. 15. 20:16
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!