Mi a különbség az egyezmény és egyezség között?
Figyelt kérdés
Minden szempontból érdekel.
Szerintem az előbbi gyengébb az utóbbinál, nem?
2022. jan. 10. 14:39
A kérdező szavazást indított:
Nem, mert... kifejtem lent
De.
De, de van még további mondanivalóm is, amelyet kifejtek lent.
6 szavazat
1/8 anonim válasza:
Én egyezséget kötök veled, te megteszel valamit, cserébe én is.
Kormányok (például) egyezményeket kötnek bizonyos hosszú távú folyamatokra. Például Maastrichtban arra, hogy egyes országok betartanak bizonyos szabályokat, cserébe állampolgáraik szabadon utazhatnak, határok nélkül. Sőt, ugyanez igaz az árukra is.
2/8 A kérdező kommentje:
Tehát komolyabb vs. komolytalanabb?
2022. jan. 10. 14:46
3/8 anonim válasza:
Az egyezség természetes személyek között jön létre. Az egyezmény hivatalos szervek, államok között. Tehát nem komoly vagy komolytalan, hanem a felek mások.
4/8 anonim válasza:
Részben, de ez se jó megfogalmazása,mivel egy egyezség is lehet komoly vagy komolyabb akár mint egy egyezmény.De egyezményt személyesen nem tudsz kötni, mert azok mindig valami/valakik nevében kötettik. Pl Államok, cégek, hadseregek stb. Az egyezség lehet 2 ember között is.
5/8 anonim válasza:
Az egyezmény szerintem komolyabb, nagyobb súlyú dolog.
6/8 anonim válasza:
Ha attol komolyabb, hogy tobb embert erint, akkor igen, vehetjuk komolyabbnak.
De ha en kotok egy valamilyen egyezseget a szomszeddal, az szamomra komolyabb, mint az, hogy az Ausztral kormany milyen egyezmenyt kot a filippinokkal. Az engem nem erint, a szomszed igen.
7/8 MDaniel98 válasza:
Egy egyezséget akár komolyabb következmények nélkül is meg lehet szegni. Egy egyezményt (elméletben) nem.
8/8 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a hasznos válaszokat!
2022. jan. 12. 23:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!