Gyógypedagógusok, hogy kell egyéni fejlesztési tervet készíteni?
Van egy szakértői véleményem, meg egy üres egyéni fejlesztési terv sablonom, amit ki kéne töltenem. Addig eljutottam, hogy a szakértői véleményről átírtam azokat a dolgokat, amiket kellett, de nem tudom, hogyan tovább. A szakértői vélemény egy hatodikos kislányé, és az összes kapott feladatminta ovisoknak, vagy alsósoknak van kitalálva, nagyobbaknak semmi használhatót nem találok. Pl. Téri-vizuális orientáció fejlesztésénél nála már nem az irányokat kell gondolom rögzíteni, mert az megy neki. De akkor mit?
A diagnózis amúgy F81.3 (Az iskolai készségek kevert zavara), a fejlesztési javaslatok között ezek szerepeltek: figyelemkoncentráció, együttműködés alakítása, diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia terápia, anyanyelvi - helyesírási készség fejlesztése, emlékezet, téri-vizuális orientációt fejlesztő gyakorlatok, műveletvégzési algoritmusok gyakorlása. Erőssége amúgy a szókincs és a beszédkészség, illetve a feldolgozási sebessége is átlag feletti.
A fejlesztendő képességekhez azokat kell beírnom, amiket az előbb felsoroltam? A várt eredményhez mit írjak? Három hónapos a terv, annyi idő alatt gondolom nem várható nagy változás?
Annyira el vagyok veszve, semmi információt nem kaptunk arról az oktatótól, hogy ezt mi alapján kéne megcsinálnunk. Levelekre persze nem válaszol, és a héten le kéne adnom ezt a beadandót.
Bármiféle segítségnek nagyon örülnék, konkrét példafeladatok, feladatgyűjtemények, egyéb források, minták, tanácsok, konkrét ötletek, akármi jöhet.
Ez egy elég hasznos oldal, feladatok is vannak.
Köszönöm! :)
Szerencsére sikerült időben leadnom, majd kiderül, hogy milyen lett. Remélem az oktató nem ellenzi az IKT feladatokat, abból egész sokat raktam bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!