Miért azonos szinte a Rákosi korszakbeli történelemszemlélet és a hazai nemzeti radikálisok történelemszemlélete az 1000 - 1867 közötti időszakot tekintve?
És ezt ki vitatja?
Szerintem ne foglalkozz történelemmel, mert nem érted.
Mivel szerintem te magad sem érted, hogy miről vitatkozol egyoldalúan, ezért összefoglalom.
1. Te azt állítottad, hogy Szapolyai negatív megítélés alá esik, mert 0%-ban magyar származású. (Más, pl. Mátyás szerinted már nem esik negatív megítélés alá, mert ő már 3/4-ed részben magyar...). Szóval már a feltevésed, amire reagáltam, eleve baromság, semmi értelme nincsen, de mindegy.
Különben is, az, hogy te kit tartasz magyarnak és kit nem, és ez miatt mi a véleményed róla, ez teljesen szubjektív dolog, ez alapján is csak trollkodás, amit csinálsz.
2. Erre azt feleltem, hogy a középkori rendi társadalomban a társadalomban elfoglalt hely, a születés és a kiváltságok számítottak és nem az, hogy az illetőnek mi volt az anyanyelve.
3. Te erre ide citálsz mindenféle szövegeket, hogy a középkorban is voltak etnikai konfliktusok. De minek, vagy ez mire válasz? Hogy jön ez Szapolyaihoz? Szerintem te sem tudod. De mindegy, azért küldöd nekem a privát üzeneteket mindenféle linkekkel, új kérdést írsz ki, és privát üzenetben leírod, hogy ezt nekem tetted fel, kb. üldözöl, mint egy pszichopata. Úgyhogy nem is értem, minek válaszolgatok neked, keress fel egy pszichológust szerintem, a levelezésben pedig letiltottalak, úgyhogy nem tudsz már több üzenetet küldeni nekem.
Megítéslésről nem nyilatkoztam, nem tudom volt-e erről közvéleménykutatás, de gyanítom hogy nem.
Tehát ez részedről szalmabáb érvelési hiba volt.
"Különben is, az, hogy te kit tartasz magyarnak és kit nem, és ez miatt mi a véleményed róla, ez teljesen szubjektív dolog, ez alapján is csak trollkodás, amit csinálsz."
Azért ez nem annyira szubjektív a modern AUTOSZOMÁLIS genetika miatt.
" a születés és a kiváltságok számítottak és nem az, hogy az illetőnek mi volt az anyanyelve."
Ez maximum uralkodó szintre volt érvényes. Hunyadi Román apja miatt gyakran megkapta a magáét a főurak között.
Szerintem inkább művelődj: [link]
Figyu, kérdező, nagyon kemény dolgot fogok írni!
Szerintem a középkorban nem létezett etnikai alapú diszkrimináció!
Na, most mi fog történni, előtör a mérges gőz a füleidből meg az orrodból? De remélem, azért nem akarsz újabb 1000 linkkel elárasztani privát üzenetben. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!