U. Xorter kérdése:
Mi van, ha az idő valójában fordítva telik, csak így érzékeljük, ahogy a szemünk is megfordítja a képet?
Figyelt kérdés
2021. dec. 15. 03:22
11/17 anonim válasza:
off
Én még mindig nem értem a "mi van ha" kezdetű kérdések célját. Milyen választ vár egy ilyen kezdetű mondat? :)
12/17 anonim válasza:
"valójában fordítva telik"
Kinek a szemszögéből? Minden relatív, abszolút értelemben nem "telik". Egy filmszalagot is lehet előre és hátrafelé is lejátszani. A filmszereplők szemszögéből nincs különbség, csak a mi szemszögünkből, mert a mi saját időnkhöz viszonyítva történnek látszólag fordítva az események. De attól az még akkor is csak egy összetekert filmszalag, semmi több.
13/17 Phoney válasza:
Attól függetlenül, hogy hogyan telik az idő, a hasonlat nagyon rossz. Az agy pont azért fordítja meg a képet csecsemőkorban, mert észleli, hogy amit lát, az nem tükrözi hűen (hasznosan) a valóságot, azaz baromság van a képen. Ha hordani kezdesz egy olyan szemüveget, ami másfelé fordítja el a képet, akkor az agy idővel megint korrigálni fog, hogy ne ess hasra.
14/17 anonim válasza:
Először homlokomat ráncolva fogadtam a kérdést. De hamarosan jön egy nagyon filozofikus beállítottságú barátom, lesz egy témánk italozás közben.
Elnézést az offolásért...
15/17 anonim válasza:
Hát hiszem, ha látom...
... hogy a homokórában felfelé peregnek a szemek.
16/17 anonim válasza:
Elég nehéz elképzelni, hogy az ember kimászik koporsójából/urnájából, aztán az idő teltével az aggból pelenkás újszülött lesz, aztán szegény anyja 9 hónap után visszanyeri szülés előtti állapotát.
17/17 anonim válasza:
Am. Bojana Danilovic neve ismerős?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!