Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Jól látom, hogy a Buddhizmusna...

Jól látom, hogy a Buddhizmusnak van egy "agnosztikus jellege"?

Figyelt kérdés
Nagyon felszínesek az ismereteim a Buddhizmusról. Olvastam néhány tanmesét, illetve hallgattam beszélgetéseket, amikben több-kevesebb szó esett erről a vallásról. Amúgy alapvetően agnosztikusan szemlélem a világot. Ezt nem eldöntöttem, inkább arról van szó, hogy csak így megy. XD Bár amúgy érdekelnek a vallások. Buddhista szövegekben több olyan gondolattal is találkoztam, ami első olvasatra nagyon is összecseng az agnoszticizmussal. Ez stimmel vagy félre értettem valamit?

2021. nov. 23. 15:20
1 2
 11/11 feketepeter ***** válasza:

Kedves kerdezo,

jomagam buddhista vagyok, de szerintem a fo kovetkeztetesekben egyetertunk, en is hasonloan latom (marmint ami a "minden" temakort illeti).

2021. dec. 29. 12:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!