Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Mit jelent számodra az élet?

Mit jelent számodra az élet?

Figyelt kérdés

2021. nov. 15. 19:41
1 2
 11/19 Tislerics Máté ***** válasza:

,,Ajándék, amiből minél többet kell csinálni"

És ki adta az ajándékot? Akiben hiszel, vagy hiszek? Én jobb szeretem megismerni a dolgokat. A hittel nem megyek semmire...

,,Az égiek próbatétele, amivel el kell számolni a végén"

Ha ez így lenne, akkor az égiek erkölcsi szabályain múlna, hogy miként ítélnek meg. Márpedig az erkölcs egy folyamatosan változó társadalmi konstrukció. Korántsem tekinthető egzakt rendszernek, ami alapján jogosan el lehetne ítélni bárkit is.

,,Két ember örömének a mellékterméke"

Részben igen. De ennél jóval bonyolultabb a helyzet.

,,Egy börtön, amibe belekényszerítettek a beleegyezésem nélkül"

A világon szinte minden a beleegyezésünk nélkül történik. Én személy szerint nem érzem börtönnek, amibe belekényszerítettek. Bármikor abbahagyhatnám, ha igazán akarnám.

Szóval nekem egyik lehetőség sem játszik!

2021. nov. 16. 13:26
 12/19 Wadmalac ***** válasza:

"És ki adta az ajándékot? Akiben hiszel, vagy hiszek?"

Én spec hiszek apámban-anyámban meg a természeti törvényekben is. :)

Az utóbbiban volt valószínűleg a legkevesebb célzatos ajándékozási szándék.

:)

2021. nov. 16. 13:40
 13/19 Tislerics Máté ***** válasza:

,,Az utóbbiban volt valószínűleg a legkevesebb célzatos ajándékozási szándék."

Mondhatni 0! :D

Az apám-anyám dologban igazad van. ők valóban tekinthetők valós ajándékozónak.

Amúgy ha a kérdező az ajándék helyett, a lehetőség szót használja, akkor arra nyomok. Mert egy tengeri moszathoz vagy egy hangyához képest tényleg baromi jó embernek lenni. Aki sokkal jobban megismerheti a világot maga körül. Ez mulattat és tényleg egy nagy LEHETŐSÉGNEK tekintem ez miatt az életemet.

2021. nov. 16. 14:04
 14/19 anonim ***** válasza:
Az élet a legfőbb érték.
2021. nov. 16. 14:25
 15/19 anonim ***** válasza:
A hobbim, a szerelmem, a kisállataim, meg a munkám - ezeket majom, számomra ezek jelentik az életet, ez az én életem. És persze a mogyorós Milka, aki nem kóstolta, nem tudja igazán mi is az élet. 😁
2021. nov. 16. 19:35
 16/19 anonim ***** válasza:
…ezeket imádom, nem majom, csak a telcsim átjavította.
2021. nov. 16. 19:35
 17/19 anonim ***** válasza:

Röviden és sokak számára félrérthetően: feladatot. Mindenekelőtt, a feladat kellemes, élvezetes, öröm (mindenki válasszon ízlése szerint). Sokak számára nem az, ennek egyetlen oka, hogy nem tudnak valamit, és bármilyen hihetetlen, bár ebben nekik is fontos szerepük van, mégis lényegében mások (a környezetük) tették őket ilyenné. Ezt az ember csak akkor érti meg, ha sokszempontból vizsgálja és mind megértette.

A kérdés annyira általános, hogy megválaszolhatatlan. Pedagógusjelölteknek tanítják, hogyan kell egy kérdésből következtetéseket levonni, tudásszintet megbecsülni, aszerint válaszolni. Az élet értelmével és számos problémájával sok kötet foglalkozik a filozófusoktól a pszichológián át a szociális vetületig.

"Számomra" - ez annyit tesz, az ember számára. Sokan beszéltek itt a szexről, mint egyik vetületről. Az élő űzi ezt a tevékenységet. Ez a természet parancsa. Szaporodni. Na de az ember - ezen túl - mit tesz még hozzá, ami csak az övé. A "mit jelent" e tekintetben csak azt vizsgálhatja, ami ebben emberi, ami más élőé is, az nem tartozik ide.

Az embernek tudata van, azaz egoja. És érdeke. Amit vagy felismer, vagy nem, vagy félreért. ez mind fontos, mert eszerint cselekszik, gondolkodik - vagy nem teszi. Szeretem a szépet, mert megtanítottak rá. Mivel ez érdekem, ezért igyekszem a környezetemet is azzá tenni, de ez kevés. A környezetem emberekből is áll, akik nem tudják, mi a szép. És nem végezhetem el helyettük az ó feladatukat, ám megtaníthatom őket erre (lám a biblia is tanit: ne halat adj, hanem halászni taníts! - és milyen sokan félreértik). Szóval a feladat, hogy a rendelkezésedre álló időben érezd magad jól. Minél jobban. És ez újabb feladat. Van aki vegetál és boldog, mert fogalma sincs, hogy lehetne összetettebben élni - tehát nem arról van szó, hogy a lehetőségeid szerint élj jól, hanem arról, bővítsd a lehetőségeidet, mert ez az egyetlen módja a jobban élésnek. Az "élet" számos aspektussal rendelkezik. Mindenekelőtt sose legyek éhes. Sőt, élvezzem az ételt. Ez már önmagában bizonyos feltételeket (feladatok elvégzését) igényli. Na de szerethetek dolgozni (mások számára hasznos lenni), szerethetek direkt segíteni, szerethetek utazni, szórakozni, ezer dolgot szerethetek. És mind másféle emocionális élményt - élvezetet ad. Minél többet képes vagy kipróbálni és értékelni, annál több vagy, annál inkább "élsz". És ami a fő, ennek tudatában vagy, élvezed, értékeled és másokat is erre ösztökélsz, mert önmagában ez is évezet tud lenni.

Egyszóval egy életre elláttam magam feladatokkal. Nem mindjárt az elején. Kezdetben mások láttak el, de úgy, hogy gondjuk volt rá, élvezzem is. És fokozatosan átvettem a szerepet, ma már folyamatosan gyártom a feladataimat, sőt mások számára is. Persze minden pillanatban figyelni kell, a feladat élvezetes legyen, különben megint egyel több dolog, amit kihagy az ember, és már nem pótolhat.

Végülis ezt az írást is élveztem, csak egy megoldani valóm maradt e tekintetben, vajon mi lesz az olvasóval?

2021. nov. 17. 00:51
 18/19 anonim ***** válasza:
Szerintem ajándék és ezen az ateizmusom is erősít itt akarok élni ez azegy van kihasználom a lehetőségeket mivel már nem lehet később.
2021. dec. 8. 16:53
 19/19 anonim ***** válasza:

Az élet csoda. Az élet érték.

Az élet egyedi és megismételhetetlen.

Minden állaté, és minden is fűszálé az.

szept. 1. 19:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!