Arn1 kérdése:
Tudnátok nekem könyveket ajánlani az Ókori római kalózkodással kapcsolatban?
Figyelt kérdés
Tudnátok nekem olyan könyveket ajánlani, amely az ókori Rómával és az ókori római kalózkodással foglalkozik? Találtam már én is könyveket, de gondoltam, a segítségetekkel többet is találhatok.2021. okt. 29. 00:37
1/8 anonim válasza:
Maróti Egon: Kalózkodás a római polgárháborúk korában. Akadémiai Kiadó, 1972.
2/8 A kérdező kommentje:
Igen ezt én is megtaláltam, köszönöm. Ezen kivül kellene még nekem egy pár.
2021. okt. 29. 16:00
3/8 anonim válasza:
Speciálisan a római kori kalózkodással kapcsolatban nem jelent meg más könyv tudtommal. Vannak még összefoglaló művek a kalózkodás történetéről, amiben egy-egy fejezet jut a kilikiai kalózoknak, akik a késői római köztársaság idején nagy hatalomra tettek szert. De a megbízható történeti adatok elég gyérek ebben a témában.
4/8 A kérdező kommentje:
Igen, ettől féltem én is, hogy a források nem megbízhatóak. Igazából nekem olyan könyvek is jók, amelyek Rómáról szólnak, és kapnak benne helyet a kalózók. Szakdolgozati téma lenne, de már félek, hogy nem lesz hozzá elegendő anyagom.
2021. okt. 30. 19:54
5/8 anonim válasza:
Angol nyelven azért akad ez az:
Philip de Souza: Piracy in the Graeco-Roman World. Cambridge University Press, 2002.
Henry A. Ormerod: Piracy in the ancient world. An essay in Mediterranean history. University Press, Liverpool 1924. új kiadás: Johns Hopkins University Press, 1996.
6/8 A kérdező kommentje:
Nem vagyok egy nagy angolos, de mindenképpen megpróbálkozom a fordításukkal, és ha nagyon nem fog menni, akkor segítséget kérek. És köszönöm neked is a segítséget, rengeteget jelent! :)
2021. okt. 31. 09:59
7/8 anonim válasza:
Igazán nincs mit. Bizonyára tudod hogy három fő esemény kapcsán kerültek képbe a kalózok, az első, amikor Spartacussal tárgyaltak, hogy elszállítsák a rabszolgafelkelőket a tengeren; a második, amikor fogságba ejtették a fiatal Caesart magas váltságdíjért; és a harmadik, amikor Pompeius felszámolta a tevékenységüket, és letelepítette őket. Állítólag az ő köreikből kerültek ki a Mithras-kultusz első hívei is.
8/8 A kérdező kommentje:
Igen ezzel tisztában voltam :D De köszönöm, hogy leírtad!
2021. nov. 2. 19:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!