Milyen mozgalmak vannak a világban? A legismertebbektől mint a Feminizmus, Me Too, LMBTQ, Pride, Black Lives Matter, Transzhumanizmus, a legkevésbé ismertekig érdekel felsorolás szerűen!
Marha nehéz meghúzni a határokat a valódi, igazi értelemmel bíró mozgalmak és a sima divattrenddel futó, de a közösségi média révén globálisan végigsöprő egyéb hasonlók közt.
Gyakorlatilag mind úgy indul, hogy van egy (valamilyen szinten megkérdőjelezhető) morális alapja, aztán, ahogy terjed és sok helyen jelenik meg, a tömegek azt hiszik, hogy ezt valóban muszáj vállra venni és továbbvinni.
Ha nem húzunk egy ilyen határt, hogy csak azokat nézzük, ami valami erkölcsi, globális morális, humanitárius alapon indul, akkor a TikTok BussIt is belefér. :D
Pár éve próbálták beindítani a kerékpárral a munkába mozgalmat, nem nagyon jött be.
Én spec lexartam és betekertem melóba. :D
Nekem van egy tök jó mozgalmam, a #destroycivilization mozgalom.
Az a lényege, hogy mindent tegyünk meg a civilizáció minél gyorsabb összeomlasztásáért, mert a mad-max világ az tök jó buli, tehát a feladat, hogy elősegítsük az olyan folyamatokat, mint a klímaváltozás, környezetszennyezés, nukleáris háború kirobbanása.
Égessük a szemetet, vásároljunk minél több műanyag-csomagolású terméket, fogyasszunk, ahogy a csövön kifér, álljunk ki a fosszilis üzemanyag felhasználása és fakivágás mellett minden lehetséges fórumon, kommentelés révén próbáljuk élezni a politikai feszültségeket, stb.
Ha valaki nagyon gazdag, akár építhet titkos freon-gyárakat is, és tolhatja egy az egyben ki a légkörbe a cuccot, lobbizhat a kormányzatnál az erdőirtásért, stb.
Egyelőre meglehetősen ismeretlen, tulajdonképpen én vagyok az egyetlen tagja, de mostmár legalább néhányan megismerik, akik elolvassák ezt a választ.
Momentum mozgalom
99 mozgalom
Mindenki Magyarországa Mozgalom
Szikra Mozgalom
Mi Hazánk mozgalom
Jobbik magyarországért mozgalom
MRE Ökogyülekezeti Mozgalom
Hetvenkét Tanítvány Mozgalom
Számoljuk Együtt Mozgalom!
Szomszédok Egymásért Mozgalom
A magyar népi mozgalom
Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom
Európa Mozgalom
Green City - Zöldebb Városokért Mozgalom
Olimpiai mozgalom
Zöld Gerilla mozgalom
Gülen-mozgalom
Kalazancius mozgalom
Black Lives Matter mozgalom
Transzperiféria Mozgalom
Oxford-mozgalom
Élhető Hazánkért Társadalmi Mozgalom
Szabadság mozgalom
Magyar mozgalom
Parancsolj, válogass kedvedre.
"Ezek a mozgalmak ahogy én sejtem csak a nyugati világokba mennek mivel a többi országban önkényuralom vagy diktatúra van"
Na ez elég vázlatosra sikerült világkép.
:D
Amúgy amíg nálunk kőkemény kommunizmus-szocializmus volt, annyi mozgalom volt, hogy Dunát lehetett vele rekeszteni.
Az igaz, hogy a nagyját propagandista pártfunkcik találták ki, nem Pista bácsi az esztergagép mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!