Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Az egri nők harcoltak is a...

Az egri nők harcoltak is a törökkel vagy csak kisegítők voltak?

Figyelt kérdés

#Egri nôk
2021. aug. 18. 16:25
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha arra gondolsz amire én, akkor ez már sose fog kiderülni. De mit jelent "csak kisegítők" az ún. hátországnak rettenetesen nagy szerepe volt minden harcban. Sok háború pont azon esett el, hogy a hátországból érkező támogatás nem tudott odaérni. A kisegítők ilyenkor legalább olyan fontosak mint akik a frontvonalban vannak. Semmire nem megy az a katona aki a frontvonalban van, ha nincs mögötte aki támogatja. Szóval ha ilyen értelemben nézzük akkor részt vettek a harcokban egyértelműen.
2021. aug. 18. 16:46
 2/6 anonim ***** válasza:
96%
Természetesen nem a csatasorban harcoltak, ha erre irányult a kérdés.
2021. aug. 18. 16:55
 3/6 anonim ***** válasza:
96%
Az utolsó időkben már harcoltak is.
2021. aug. 18. 18:38
 4/6 MDaniel98 ***** válasza:
100%
Nyilván, ha az életed a tét, olyan dolgokat is képes és hajlandó leszel megtenni, amiket amúgy normális körülmények között soha nem tennél meg. Biztos vagyok benne, hogy ha úgy alakult, akkor részt vettek a csatában, ha nem is aktívan kardot, tőrt forgatva, de azt sem lehet kizárni, hogy ilyesmi is előfordult, az egriek legalábbis az én tudomásom szerint nem voltak éppen emberbőségben akkoriban, szóval könnyen lehetséges, hogy harci cselekményt is végeztek.
2021. aug. 22. 14:54
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem karddal, hanem kondér forró vízzel.

Elég hatásos az közelről.

2021. aug. 22. 16:09
 6/6 anonim ***** válasza:
Honnan tudnánk?
2021. szept. 8. 00:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!