Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Mit tudtok erről az osztagról,...

Mit tudtok erről az osztagról, akik az I. Világháborúban harcoltak?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Egy ismeretterjesztő műsorban hallottam egy osztagról, ami kis létszámú csapatával bevett egy hegyet és győzedelmet aratott. Azt tudom még róluk, hogy jó minőségű fegyvereik voltak. Nem tudjátok ezek alapján, hogy mi volt az osztag neve és hol történt ez az esemény? Tudom, hogy ez elég kevés, de nagyon fontos lenne. Előre is köszönöm :)
2014. okt. 6. 18:34
 1/2 anonim ***** válasza:

Az alakulat nevét nem tudom, de...

Ez a dolog úgymond eléggé bevett volt minden hadseregnél. Amit leírtál, az a gerilla taktika. Magyarra fordítva háborúcskát jelent. Ezt két "üzemmódban" lehet űzni.

1. Kis létszámú, tapasztalt tagokból álló csapat beása magát egy olyan helyre, ahonnan messzire ellátni. Innen minden mozgó dologra tüzetnyitva tartják a pozíciót.

2. Kis létszámú, ezért mozgékony csapat, a területet nagyon jól ismerve, rajtaütéses támadást indít egy nagy létszámú, ezért kevésbé mozgékony csapat ellen. Az úgynevezett "hit and run" technikát alkalmazva az ellenfél nem tudja felmérni a támadók számát, sem a helyzetét.

Ezt a támadási formát alkalmazza minden elit alakulat. Nagyon hatásos taktika, ha jól kivitelezik, akkor jelentős túlerőt is térdre lehet kényszeríteni.

Nagyapám mesélte, hogy a szülőfalujától nem messze, a második nagy világégés idején, egy erdőszélen, egy motoros német osztag (oldalkocsis motor, rajta egy géppuska, két fősz személyzet) 8 napig tartotta a pozíciót. Mindenre lőttek, ami mozog, legyen az katona, civil, őz, vaddisznó...

Szóval ennyi infóból lehetett bármelyik ország, bármelyik "osztaga".

2014. okt. 6. 22:48
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Ez nagyon érdekes. Gondoltam, hogy ennyi információ kevés lesz...
2014. okt. 9. 19:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!