Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » An angol talán a legerőszakosa...

An angol talán a legerőszakosabb nép a világon, de minimum a nyugati világban?

Figyelt kérdés

Ez lehet egy nemzeti jellemvonás?

Mit szóltok az alábbi véleményekhez?

[link]

És igen, én jártam már angol pub-ban, és igen, teljesen más mint más országok kocsmái, nem olyan derűs a hangulat, inkább feszült, érződik az agresszió a levegőben. Mint amilyen az átlag angol, nyugodtnak tűnik de a nyugodtság mögött egy feszült, agresszióra hajlamos személyiség lapul.

2021. júl. 11. 10:11
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
80%
Nem.
2021. júl. 11. 10:27
 2/28 anonim ***** válasza:
100%

Én az angol pubokban ilyet nem tapasztaltam. Általában nem ajánlatos egy ilyen helyen agresszíven viselkedni. A kocsma előtt szabad a bunyó, de benn biztos, hogy nem.

Az agresszivitás minden népben benne van, de menj el oroszországba, ha testközelről akarod megtapasztalni. Jobb híján megteszi a balkán is. :)

2021. júl. 11. 10:52
 3/28 A kérdező kommentje:

2

Talán jobban verekednek az oroszok meg szerbek mint az angolok de nem hinném agresszívebbek. Az angol még ha kis kockának néz is ki, simán kiáll bárkivel bunyózni meg behúz egy olyat, hogy csak nézel.

2021. júl. 11. 11:02
 4/28 anonim válasza:
18%

Én inkább a sok évszázados kolonizációs tevékenységük, a rassz mint olyan, a koncentrációs tábor stb feltalálása miatt nevezném őket a legerőszakosabbnak.

A pubokban viszont nem tapasztaltam, hogy ilyen rossz hangulat lenne.

2021. júl. 11. 11:05
 5/28 anonim ***** válasza:
81%

Az, hogy a bunyózás nemzeti sport még nem jelenti azt, hogy agresszív. Ilyen alapon a székelyek is agresszívek, ráadásul késelnek is.

A gondolat lényege, hogy egy nép sose agresszív, maximum az emberek, akik a népet képviselik. Ameddig meg nem tudod megmérni, hogy ez az agresszió milyen szintű, addig nem lehet eredményt sem hirdetni. Ha meg lehetne, akkor is csak annyit mondhatnál, hogy ennek a népnek a képviselői 20%-kal agresszívebbek, mint más népek képviselői:)

2021. júl. 11. 11:19
 6/28 A kérdező kommentje:

4

Hát ez az, a történelmük során is bizonyították erőszakosságukat, mert bár más országoknak is voltak gyarmataik, az angolok módszereiben volt valami különös kegyetlenség, embertelenség. Jó példa erre a Bengáli éhínség.

Ugyanakkor valóban ők találták ki a természetes szelekció és a survival of the fittest teóriákat is. És valóban, ez a fő hozzáállásuk az élethez, a legerősebb életben marad míg a gyengéknek pusztulniuk kell. A nácizmus is az eugenikából ered, amely ugyancsak angol fejekből pattant ki, és egy német elmebeteg csupán átvette azt és gyakorlatba ültette.

2021. júl. 11. 11:19
 7/28 anonim ***** válasza:
100%
Végre megtudtunk valami fontosat megint a történelemből. Ezzel szerintem zárhatjuk a kérdést, várjuk az újakat.
2021. júl. 11. 11:26
 8/28 A kérdező kommentje:

5

Azt elég nehéz mérni valóban, hogy egyes népek egymáshoz viszonyítva mennyire agresszívek, de a polkorrektség miatt szerintem ilyen próbálkozások sem történtek. Ráadásul Anglia világháború győztes, a győztesek hírnevét meg ritkán szokták befeketíteni. Például szerintem Anglia sokkal több szörnyűséget okozott az emberiségnek mint a németek, mégis Angliát ünneplik úgy mint a megmentőket és a németek úgy vonultak be a történelembe mint ördögfajzatok.

A legjobban mégis szerintem úgy lehet megmérni az agresszivitás szintjét, hogy eltöltesz kis időt különböző országokban és hol mennyire érzed feszültnek, fenyegetettnek magad. És Spanyolországban, a franciáknál, belgáknál és olaszoknál egyáltalán nem éreztem feszültnek magam. Angliában amikor kimegyek az a benyomásom bármikor balhé törhet ki. Nem érzem annyira biztonságban magam mint az előbb említett országokban. Vérengző faj az angol már csak emiatt is.

Nem tudom viszont mi lehet az oka. Genetikai-e, viking vér okozza, vagy belterjesség, szigetországi mivoltuk. Bármi lehet vagy mind együttesen.

2021. júl. 11. 11:27
 9/28 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem veled van a baj. Én baromi jól éreztem magam mindig köztük. Semmi bajom nem volt velük és nekik sem velem. Amit itt leírsz az legfeljebb vélemény és nem univerzális szabály:) Már ne haragudj meg...
2021. júl. 11. 11:41
 10/28 A kérdező kommentje:

9

Soha nem nyilvánultak meg agresszíven, nem voltak dühkitöréseik, nem kezdtek el ordibálni? Ezeket én gyakran tapasztaltam. Nem hinném véletlen. Más népeknél ezt nem tapasztaltam, talán néhány idegbeteg esetén. De az angoloknál ez sokkal gyakoribb tapasztalat volt ahhoz, hogy azt mondhassam csupán elszigetelt esetek voltak.

2021. júl. 11. 11:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!